Construction Simulator 2015 Review - Een game voor de liefhebber

  Construction Simulator 2015 laat je 15 echte werktuigen besturen en neemt je mee in de wereld vol voertuigen, missies en beloningen. Een grafisch hoogwaardige simulator die je in de huid laat kruipen van een werknemer in de bouw-wereld. Lees in onze Construction Simulator 2015 review wat wij van deze game vinden!

  De game die afkomstig is van de Duitse ontwikkelaar Weltenbauer zorgt voor een realistische bouw-ervaring. Na de game opgestart te hebben krijg je een uitgebreide uitleg over hoe de game werkt. Na de uitleg wordt al snel duidelijk dat het in deze game gaat om het ergens naartoe rijden met je voertuig, materialen kopen en een bepaalde handeling uit te voeren.

  Na de uitleg waren we goed op de hoogte en konden aan de slag met het spel. Het rijden en materiaal kopen kan op den duur wel gaan vervelen, omdat het steeds kopen van materialen, in- en uitladen en het voltooien van een klus wel wat saaie onderdelen bevat.

  Grotendeels speel je bepaalde missies waarvan er in de game wel meer dan 200 te vinden zijn. In de grote open wereld is genoeg te doen en kun je zelfs voertuigen uitproberen voordat je ze koopt, reparaties laat uitvoeren in een garage en het gemeentehuis bezoekt voor contracten.

  Construction Simulator 2015 review

  Meerdere locaties, voertuigen en contracten vrij te spelen door experience points

  Het leuke aan Construction Simulator 2015 is dat je naast het spelen van missies allerlei dingen kunt vrij spelen. Dit doe je door experience punten te verzamelen die je krijgt voor handelingen in de game. Het systeem bestaat uit levels en hoe hoger je bent, hoe meer je hebt vrijgespeeld.

  Het werkt als een leuke uitdaging omdat je niet direct alle content beschikbaar hebt, wat we van een simulator wel zouden verwachten. Op deze manier zit er een goede uitdaging in en is het naast de soms saaie handelingen toch wel leuk.

  Construction Simulator 2015 review

  Construction Simulator 2015 geeft je wel een realistische ervaring

  Construction Simulator 2015 oogt erg realistisch en dat is in alle dingen terug te zien. De grafische stijl valt heel erg op en is tijdens het rijden door de grote wereld, vol dorpjes en wegen erg gedetailleerd. De geluiden die te horen zijn, zijn zelfs opgenomen met de echte machines en dat zorgt dan ook voor een volmaakt gevoel.

  De realistische besturing doet hier nog een schepje bovenop en zorgt ervoor dat elke fanaat zich in deze wereld thuis voelt en dit ook thuis kan beleven. Tijdens de missies waar je bijvoorbeeld een betonvloer aan het storten bent, voel je direct het effect van het realisme en dit doet de game zeker ten goede.

  De besturing komt in twee verschillende soorten maar kan lastig zijn

  De besturing is erg realistisch en kan veranderd worden van een makkelijke besturing naar een gevorderde besturing. De gevorderde besturing is wel echt voor de liefhebber of de kenner en voelt met de pro besturing echt alsof je een kraan-bestuurder bent.

  De besturing is in deze game erg makkelijk onder de knie te krijgen en deze worden ook per voertuig goed uitgelegd. Het is wel even wennen maar uiteindelijk zul je de besturing in de vingers krijgen. Bij sommige voertuigen is de besturing nog altijd, rot maar kan dat ook niet altijd beter. Een realistische besturing is namelijk wel een belangrijk onderdeel van een echte simulator en het is fijn dat we dat in Construction Simulator 2015 terug zien.

  construction simulator 2015 review

  Eigen content maken kan met de Construction kit

  Voor personen die zichzelf echt als fan kunnen bestempelen is het zelfs mogelijk om eigen content te produceren. Dit kan door middel van Steam Workshop. Dit zorgt ervoor dat je een eigen voertuig en bouwterrein mods kunt maken en missies kan toevoegen. Hoe dit verder in werking gaat is aan iedere bouwer om dit uit te proberen.

  Construction Simulator 2015 heeft ook een multiplayer-mode

  De multiplayer is met maximaal vier vrienden te spelen en de persoon die het spel start is direct de host en de eigenaar/leider van het bouwbedrijf. De drie andere vrienden werken dan voor dit bedrijf en zo kun je samen voertuigen besturen, opdrachten uitvoeren of gewoon leuk door de wereld rijden.

  Construction Simulator 2015 review

  Een realistische game die zich af en toe herhaald

  Construction Simulator is een realistische game die aanvoelt alsof je echt in die wereld rijdt. De ervaring die je hebt geeft het werk in het echte leven aardig goed weer en dat is Weltenbauer dan ook goed gelukt. Het nadeel is dat de controls af en toe best ingewikkeld zijn, omdat sommige voertuigen aardig wat verschillende knoppen hebben. Hier komt de arcade besturing dan ook om de hoek kijken en die helpt je uit de brand.

  De game bevat nog de nodige bugs die af en toe het speelplezier bederven, maar we hopen dat deze nog worden verholpen met een update. Samen met een multiplayer-mode is dit voor de echte bouw-fan en simulator-fanaat een super leuke game. Wil je meer informatie over Construction Simulator 2015 of wil je hem aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op Steam of bekijk de trailer hierboven..

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Erg realistische voertuigen
  • Echte geluiden in de game
  • Een experience systeem met beloningen
  • Multiplayer om met vrienden te spelen
  • Een ruim assortiment aan missies
  • De besturing is af en toe wat lastig
  • De nodige bugs bederven soms de gameplay
  • Gameplay wordt op den duur saai

  Construction Simulator 2015

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.