Detroit Become Human release pre-analyse - Androïdes en revoluties

  De Detroit Become Human release komt steeds dichterbij en is de eerstvolgende first-party game van Sony die zal verschijnen. De game heeft al een flink aantal trailers waardoor we bijna bij Sony zouden inbreken om alvast te kunnen spelen. Omdat dat geen verstandig plan is, zetten we alle Detroit Become Human trailers op een rij te zetten.

  Door ons vergrootglas voor de Detroit Become Human trailer te houden en onze innerlijk Sherlock Holmes te bevrijden analyseren we de trailers stuk voor stuk. Waar gaat Detroit Become Human nou eigenlijk over en wanneer is de Detroit Become Human release? Dat hebben wij door middel van de trailers voor je uitgezocht.

  Detroit Become Human - Teaser

  Wie herinnert zich nou niet de herfstdag 27 oktober 2015? Het was de dag waarop de VN stemde over Cuba, de Nederlandse turnsters in actie kwamen op het WK en toenmalig presidentskandidate Hillary Clinton was te gast bij de Late Show van Stephen Colbert. Het was ook de dag waarop we voor het eerst te zien kregen waar Quantic Dream aan werkte.

  Detroit Become Human werd aangekondigd door Quantic Dream onder leiding van David Cage. In de trailer zien we hoe androïde Kara voor het eerst tot leven kwam en hoe het voor haar allemaal begon in Detroit. We zien haar eerste ervaringen met het daglicht, een zwoele bries en de regen.

  Uit de voiceover van Kara blijkt wel dat er volgens haar iets mis is met de wereld. De wereld is kil, gewelddadig, maar ook vooral oneerlijk. De wereld wist haar er bijna van te overtuigen dat ze geen waarde had en dat ze alleen maar gemaakt was om bevelen op te volgen. De trailer eindigt wel met een positieve blik op de toekomst, want een glimps van een robotrevolutie wordt getoond.

  Detroit Become Human - PGW 2017 Gameplay Trailer

  Sinds die prachtige herfstdag hebben we wel meer informatie gekregen over Detroit Become Human en in het specifiek Kara. Twee jaar later werd opnieuw tijdens de Paris Games Week een Detroit Become Human trailer getoond. In de trailer zien we wat Kara nou precies bedoelde met een oneerlijke, gewelddadige wereld.

  Dankzij de trailers zo vlak voor de Detroit Become Human release komen we erachter dat Kara een huishoudende androïde is voor een gezin waarin huishoudelijk geweld plaatsvindt. In de trailer wordt duidelijk gemaakt dat vader Todd zijn dochter Alice slaat en als zijn bezit ziet. Hij heeft Kara dan ook al eens gereset, blijkt uit een scène. Het huishoudelijke geweld lijkt dan ook de reden te zijn waardoor Kara daadwerkelijk een eigen leven gaat leiden.

  Detroit Become Human - Kara Trailer

  In een korte karakter trailer die een aantal weken geleden uitgebracht werd, krijgen we nog meer informatie over Kara. Het lijkt erop dat de trailer zich kort na het incident met Todd plaatsvindt. Kara spreekt namelijk direct tegen Alice over hoe dat ze alleen elkaar hebben.

  Daarom moeten ze elkaar leren vertrouwen volgens Kara. Ze spreekt over haar enige doel in leven en dat is om Alice weer gelukkig te maken. De trailer toont naast het gesprek tussen Kara en Alice ook een scene van Alice die daadwerkelijk een heugelijk moment meemaakt.

  Detroit Become Human - E3 2016 Trailer

  Kara is niet het enige speelbare karakter in de nieuwe Quantic Dream game. In de E3 2016 Detroit Become Human trailer wordt het tweede speelbare karakter aangekondigd met een nieuwe trailer. In de trailer zien we dat Connor een gijzelingsonderhandelaar is en dat hij dringend een levensgevaarlijke situatie moet ontmantelen.

  Een klein meisje wordt gegijzeld op het dak van een flatgebouw door Daniel, slecht functionerende androïde. Hij is in opstand gekomen omdat hij geen klaar is met het leven als een slaaf voor de mensheid. De trailer laat zien dat de scene op verschillende manieren kan eindigen, afhankelijk van het onderzoek dat de speler uitvoert.

  Detroit Become Human - Connor Trailer

  Dankzij een karakter trailer zo vlak voor de Detroit Become Human release van David krijgen we wat meer achtergrond over de speelbare gijzelingsonderhandelaar. Hem wordt duidelijk gemaakt dat er steeds meer androïdes zijn die in opstand komen. Het is dan ook aan hem om daar iets tegen te doen, want hij is de meest geavanceerde androïde die op de aarde rondloopt.

  Het zou dan ook een gigantisch probleem zijn als de miljoenen androïdes potentieel onstabiel worden. Het is dan ook Connor’s doel om erachter te komen waardoor de androïdes onstabiel zijn en tegen hun programma ingaan. De trailer maakt niet duidelijk of dit betekent dat hij de held of schurk van het verhaal is, maar daar zullen we vast achter komen wanneer de game uitkomt.

  Detroit Become Human - E3 2017 Trailer

  Voordat de karakter trailer van Connor werd uitgebracht zagen we hem nog één keer eerder en dat was in deze Detroit Become Human trailer. De twist is wel dat Connor niet centraal staat in de E3 2017. De trailer is namelijk meer een introductie voor het derde en laatste speelbare karakter. De derde androïde als wie we spelen is Marcus, leider van de verzetsgroep voor androïdes.

  De Detroit Become Human trailer maakt de gedachtegang van Marcus bekend, want hij begrijpt niet dat de mensheid de baas is. Androïdes zoals hij zijn veel sterker dan de mensen, dus waarom zouden ze slaven zijn. In de trailer wil hij dan ook een duidelijke boodschap overbrengen aan de mensheid.

  Dankzij een kort shot in de trailer zijn we erachter gekomen dat de trailer zich voor de E3 2016 trailer plaatsvindt. In een toespraak van Marcus zien we de androïde Daniel die tegen zijn programmering keert door een klein meisje te gijzelen. Dankzij Marcus zijn we nu dus ook revolutieleider.

  Detroit Become Human - Markus Trailer

  In misschien wel de meest kalme trailer van allemaal wordt de achtergrond van Marcus toegelicht. In zijn karakter trailer vlak voor de Detroit Become Human release zien we een oude man die hem een aantal levensadviezen geeft. Zo vertelt hij dat Marcus zelf moet bepalen wie hij wil zijn en dat de mensheid een hekel heeft aan alles wat niet hetzelfde is.

  De oude man maakt erg duidelijk dat hij er niet voor eeuwig zal zijn, wat doet vermoeden dat hij snel dood zal gaan. Het is nadat hij er niet meer is dan ook aan Marcus om goede keuzes te maken in het leven. Het lijkt er alleen niet op dat hij de beste keuzes maakt in het leven aangezien hij een revolutie wil ontketenen.

  Detroit Become Human - Narrative Trailer

  Nu we van alles weten over de karakters weten in Detroit Become Human resteert er nog maar één vraag. Hoe gaat dit allemaal samenkomen in één verhaal? De Narrative Trailer probeert die vraag te beantwoorden.

  In de trailer zien we dat onze keuzes hoe dan ook grote invloed hebben op het verhaal. In hoofdlijnen zal het voornamelijk gaan over de opstand van verschillende androïde en wat het betekent om daadwerkelijk te leven. De trailer sluit af met de Detroit Become Human release, 25 mei 2018.

  Detroit Become Human release pre-analyse laat ons dit zien

  Het is nog maar een maand wachten tot de Detroit Become Human release. De game komt exclusief uit voor de PlayStation 4. Wij hebben de game alvast een paar uur mogen spelen en je leest daar alles over in onze Detroit Become Human preview.

  Detroit: Become Human

  Verkijgbaar vanaf 25 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.