Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 3 Review

  Het eerste DLC-verhaal voor Assassin’s Creed Odyssey is ten einde met de derde episode. De twee episode eindigde met een interessant vraagstuk, maar hoe bouwt de finale daar op voort? Lees het in onze Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade episode 3 review.

  Aan het einde van de tweede episode van Legacy of the First Blade was het maar de vraag of Alexios/Kassandra nog wel door zou gaan met de glansrijke carrière als huurling. Met respectievelijk de dochter of zoon van Darius heeft de misthios een kind gekregen en het zwaard aan de wilgen hangen om een liefdevol gezin te beginnen lijkt de logische optie. Maar voordat die keuze vrijwillig gemaakt kan worden, blijft er geen tweede optie meer over.

  De Order of the Ancients is namelijk nog steeds actief, met de laatste tak, de Order of Dominion, die de jacht op de Eagle Bearer, Darius en zijn nageslacht nog steeds voortzet. Terwijl je met Darius aan het overleggen bent over je toekomst slaat de orde vernietigend toe, door het enige kind van Darius te vermoorden en jouw baby te ontvoeren. Het enige wat rest is een onvervalste vendetta.

  Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 3 Review

  De Boeman op oorlogspad

  Net zoals de vorige twee episodes betekent dat dat je weer op zoek mag gaan naar de verschillende leden van de orde op ze één voor één om zeep te helpen. Maar in tegenstelling tot de eerdere twee delen zijn er niet veel opdrachten die je tussendoor doet, zoals het langzaam vergaren van informatie over de orde of het verkennen van een locatie. In episode 3 ben je voornamelijk bezig met je John Wick-achtige campagne om de dood van je partner te wreken en je kind te redden. Het resultaat daarvan is dat de lengte van episode 3 wel het kortste is van alle delen van Legacy of the First Blade, met ongeveer vijf uur speeltijd om de hoofdmissies te doorlopen.

  Een interessante dynamiek tijdens de missies is wel de relatie die nu is ontstaan tussen Darius en Alexios/Kassandra. Voorheen toonden de twee assassins met name respect voor elkaar, maar sinds de traumatische gebeurtenis aan het begin van de episode ontstaat er wrijving tussen de twee. Ze geven namelijk elkaar de schuld dat ze er niet waren om hun eigen kind te beschermen, een ruzie die alleen opgelost lijkt te kunnen worden door de laatste erfgenaam van Darius te vinden.

  Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 3 Review

  Nieuwe speeltjes om te gebruiken

  Om het gevecht tegen de Order of Dominion wat makkelijker te maken heb je toegang tot een nieuwe vaardigheid. In de vorige episode hebben we de mogelijkheid gekregen om een boog af te vuren als een machinegeweer, maar deze keer is de Warrior-tak aan de beurt. Met Fury of the Bloodline deel je een reeks aan dodelijke steken uit aan je tegenstander, ideaal om specifieke doelwitten uit te schakelen in een druk gevecht. Precies wat je veel nodig gaat hebben in deze episode.

  Jammer genoeg krijgen we niet weer een nieuwe gadget tot onze beschikking, zoals de vlammenwerper uit episode 2. Wat wel een fijne verrassing is, is een epiloog nadat je de verhaallijn van de finale hebt uitgespeeld. Daarin ga je op zoek naar een legendarisch wapen die een mooi stukje verhaallijn met zich meebrengt. En bovendien een handig wapen voor het volgende DLC-pakket voor Assassin’s Creed Odyssey.

  Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 3 Review

  Assassin’s Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 3 Review - Waardige afsluiter

  Assassin’s Creed Odyssey Legacy of the First Blade heeft met de laatste episode een waardige afsluiter gekregen. Ondanks dat het verhaal korter is en meer rechttoe rechtaan dan de twee eerdere delen geeft het ons antwoorden op de vragen die we hadden na het einde van episode 2. Bovendien is de nieuwe vaardigheid een echte topper en het legendarische wapen is niet alleen sterk, maar heeft ook een achtergrondverhaal waardoor je hem niet snel zag vervangen. Ubisoft heeft bewezen dat het met de episodische DLC interessante content kan neerzetten, dus wij zijn dan ook erg benieuwd wat er nog meer in het verschiet ligt voor Assassin’s Creed Odyssey.

  Legacy of the First Blade, met alle episodes, is nu digitaal verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC voor 24,99 euro.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Waardige afsluiting van het verhaal
  • Dynamiek tussen de personages
  • Sterke nieuwe vaardigheid en legendarisch wapen
  • Korter dan de andere episodes
  • Geen variatie op de gameplay

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.