MSI GS75 Stealth 8SF Review - Een bakbeest in een laptop jasje

  Wil jij iedere haar in de baard van Geralt of Rivia kunnen tellen? En wil je de meeste nieuwe games, als Call of Duty: Black Ops 4 en Anthem op hoge settings kunnen spelen? Dan is dit bakbeest van een laptop iets voor jou. Lees in deze MSI GS75 Stealth 8SF review of deze laptop het flinke prijskaartje waard is.

  Het eerste wat we deden voor deze MSI GS75 Stealth 8SF review is deze prachtige laptop verlossen van de verpakking. Zodra dit is gebeurd, valt meteen het prachtige ontwerp van de laptop op. Normaal gesproken zijn laptops met deze specificaties wat dikker en wordt er niet heel erg gekeken naar het uiterlijk. Het gaat vooral om de prestaties, maar MSI heeft goed in de gaten dat ook het uiterlijk van groot belang is.

  De laptop is erg dun, volledig zwart met gouden accenten. Het ziet er erg mooi uit, helemaal wanneer je je bedenkt hoeveel kracht er in deze laptop van MSI zit. De MSI GS75 Stealth 8SF is ook nog eens erg dun, 1,9 centimeter wanneer de laptop is dichtgeklapt. Hierdoor kun je deze laptop ook nog eens gemakkelijk meenemen en onderweg gamen. Toch zitten er nog wat haken en ogen aan het onderweg gamen.

  eigen foto

  Niet alleen maar positiviteit in deze review

  De batterij van deze laptop is namelijk een van de minpunten. Wanneer je zware games wil spelen, heeft je laptop sowieso meer moeite met het halen van dezelfde goede prestaties wanneer je niet verbonden bent met een stopcontact. Je zult dan minder frames per seconde hebben, maar nog altijd wel genoeg om normaal te kunnen gamen. Helaas houdt de laptop het maar enkele uren vol zonder een stroomkabel, waardoor het een stuk beter is om te gamen wanneer je aan het stroomnet verbonden bent. Maar wanneer je dit wel bent, kun je daadwerkelijk iedere seconde genieten van het beeldscherm en toetsenbord.

  Te beginnen bij het beeldscherm, want dit is niet zomaar een simpel scherm. De MSI GS75 Stealth 8SF heeft namelijk een 17,3-inch beeldscherm met een refresh rate van 144 Hz. Hierdoor zullen de wapperende haren van Geralt prachtig worden weergegeven, maar ook tijdens het spelen van shooters zullen je een voordeel hebben. Tijdens het spelen van Fortnite Battle Royale en Counter-Strike: Global Offensive heb je constant een soepel lopend beeld, waardoor het uitdelen van headshots niet meer moeilijk is. Het scherm is dus subliem, maar ook het toetsenbord is van grote klasse.

  eigen foto

  Een toetsenbord van grote klasse

  Het RGB-toetsenbord is namelijk mechanisch, waardoor al jouw handelingen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Wanneer je shooters speelt, kan elke milliseconde het verschil zijn tussen een onfortuinlijke dood en een Victory Royale. Door dit toetsenbord doet jouw karakter altijd meteen wat je verwacht. Maar het ziet er ook nog eens fantastisch uit. In sommige games, als Counter-Strike: Global Offensive, reageert het toetsenbord op jouw handelingen in de game. Met verschillende wapens zal het toetsenbord anders oplichten. Er zijn veel opties, waardoor je het toetsenbord aan jouw voorkeur kan aanpassen. Het uiterlijk is belangrijk, maar het gaat uiteindelijk toch om de prestaties.

  eigen foto

  Geweldige hardware in een klein jasje

  Met die prestaties zit het wel goed. Mede dankzij de Nvidia RTX 2070 Max-Q heb jij constant prachtige beelden in welke game je ook speelt. De allernieuwste, grootste games, als Anthem, kunnen worden gespeeld op hoge settings. Dit zorgt voor een geweldige ervaring, tijdens het spelen van verschillende games. Deze videokaart van Nvidia is een van de nieuwste, waardoor de prijs van deze laptop niet meevalt. Voor de MSI GS75 Stealth 8SF betaal je namelijk ruim 2600 euro, maar dan heb je wel de crème de la crème.

  Samen met de videokaart zorgt de Intel Core i7 8750H ervoor dat alle taken gemakkelijk uit kunnen worden gevoerd. Wanneer je hierbij bedenkt dat de laptop 16GB RAM-geheugen heeft, kun je zelfs meerdere zware taken tegelijk uitvoeren. Een livestream van Ninja kijken en tegelijkertijd The Witcher 3 spelen? Het kan allemaal met dit bakbeest. Wil je dan een koptelefoon aansluiten? Dan kan dat door een van de vele aansluitingen.

  eigen foto

  Aansluitingen in overvloed

  Of je nu een, twee of drie USB-aansluitingen nodig hebt; het kan allemaal. Daarnaast kun je ook nog een HDMI-kabel aansluiten om bijvoorbeeld een ander beeldscherm aan te sluiten. Dit is niet nodig, want het beeldscherm is van ongekende kwaliteit voor een laptop. Toch is het fijn om te weten dat er genoeg opties zijn op dit gebied. Je kunt natuurlijk een koptelefoon aansluiten om je helemaal te verliezen in het verhaal van Assassin’s Creed Odyssey, maar dit is zeker niet nodig.

  Het geluid dat uit de speakers van de laptop zelf komt, is namelijk van erg goede kwaliteit. Muziek luisteren is een genot, maar daar is deze laptop in eerste instantie niet voor bedoeld. Toch komt de geweldige soundtrack van The Witcher 3 ook geweldig tot zijn recht zonder dat je een koptelefoon aansluit. Volume op honderd en genieten maar!

  eigen foto

  MSI GS75 Stealth 8SF review - Veel geld voor een laptop

  Al met al koop je met de MSI GS75 Stealth 8SF een bakbeest van een laptop. Toch zul je je bij het zien van de prijs, ruim 2600 euro, even achter de oren moeten krabben. Dezelfde specificaties kunnen namelijk goedkoper worden aangeschaft, wanneer je een desktop koopt. Onderweg gamen is eigenlijk niet echt een optie door de batterij, maar je kunt deze laptop wel een stuk makkelijker meenemen dan een desktop.

  Wanneer je het geld hebt, is het de MSI GS75 Stealth 8SF een geweldige laptop, waarmee je nog jaren plezier kunt hebben. Het RAM geheugen is nog uitbreidbaar en met de processor en videokaart kun je nog jaren vooruit. Daarnaast ziet de laptop er geweldig uit en kun je geweldig gamen door het 144 Hz scherm en mechanische toetsenbord. Een bakbeest met een flink prijskaartje dus.

  8

  De plus- en minpunten

  • Geweldig scherm
  • Hardware is helemaal top
  • Mechanisch toetsenbord
  • Sublieme audio
  • Makkelijk mee te nemen
  • Mindere prestaties zonder stroomkabel
  • Batterij gaat snel leeg zonder stroomkabel

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.