The Elder Scrolls Legends card game hands-on - De kracht van Magicka

Preview
dinsdag, 14 juni 2016 om 00:39
xgn google image
Kaartspellen bestaan al een lange tijd, maar de afgelopen jaren zien we ook steeds meer digitale versies. Deze keer is het The Elder Scrolls Legends waarmee we aan de slag gaan. Op de E3 van 2015 werd de game aankondigd en dit jaar hebben we hem gespeeld. Onze ervaringen lees je in The Elder Scrolls Legends card game hands-on!
Ruim twee jaar geleden verscheen het kaartspel Hearthstone op de digital tafels en sindsdien is de hype alleen maar groter geworden. Zo liet ontwikkelaar CD Projekt RED dit jaar nog een nieuwe Gwent game zien. Voor nu richten we ons op The Elders Scrolls Legends om te kijken of het niet eigenlijk allemaal dezelfde spellen zijn met een ander design.

Een korte uitleg voor de strijd

The Elder Scrolls Legends krijgt vijf verschillende modi: Practice tegen A.I., Versus Battle, Story Mode, Solo Arena en Versus Arena. In onze speelsessie zijn Practice en Versus Battle beschikbaar. In principe dezelfde modi alleen in de één speel je tegen A.I. en in de ander tegen echte spelers. Wij nemen het natuurlijk op tegen echte spelers!
Voor de strijd losbarst moet er een deck gekozen worden. Normaal maak je deze zelf, maar voor nu waren er vijf kant-en-klare decks: Imperial Might, Warriors of Hammerfell, Dunmer Avengers, Black Marsh Smugglers en Band of Survivors. De namen betekenen verder weinig. Waar het om gaat is de Hero van je deck die een eigen speciale aanval heeft.
Onze Hero kon drie keer gratis één extra Magicka krijgen in je beurt. Magicka heb je nodig om kaarten op tafel te leggen. In beurt één heb je één Magicka en elke beurt krijg je er één bij. Beide spelers beginnen met drie kaarten in de hand en nog 47 in hun deck. 50 in totaal dus. Na de drie kaarten geaccepteerd of gewisseld te hebben, kan de strijd beginnen.
the elder scrolls legends card game hands-on

Niet geheel hetzelfde

Al vrij snel in het potje kom je erachter dat The Elder Scrolls Legends geen kopie van Hearthstone of andere kaartspellen is. Je kunt maximaal twaalf Magicka krijgen en het speelveld is opgedeeld in vieren in plaats van de standaard twee. Elke speler heeft namelijk een Field Lane en een Shadow Lane. De rechter Lane (Shadow) is een speciale Lane waarvan er meer dan twintig verschillende zijn.
Voor de Field Lane zijn geen extra regels. Je legt kaarten neer en de volgende beurt kun je er mee aanvallen (tenzij de kaart Charge heeft). Voor de Shadow Lane werkt het even anders. Een kaart in de Shadow Lane mag niet direct door je tegenstander aangevallen worden, maar pas de beurt daarna. Erg handig voor bijvoorbeeld kaarten met veel aanvalspunten en weinig verdedigingspunten.
Overigens kunnen alleen kaarten die op dezelfde Lane liggen elkaar aanvallen. Je kunt niet met een kaart op de Field Lane een kaart op de Shadow Lane aanvallen. Hierdoor moet je op een nieuwe tactische manier nadenken over waar je je kaarten neerlegt. Beide Lanes kunnen wel de vijandelijke Hero aanvallen.
the elder scrolls legends card game hands-on

Levenspunten met een twist

Elke speler heeft dertig levenspunten die je weg moet beuken om te winnen. Bovenop die levenspunten heeft elke speler vijf Runes. Deze activeren wanneer je op 25, 20, 15, 10 en 5 levenspunten terecht komt. Wanneer een Rune activeert krijg je een extra kaart in je hand. Is dit een Prophecy-kaart, dan kun je hem ook nog eens direct op het bord leggen.
Hierdoor kun je soms in een keer de aanval van je tegenstander helemaal stilleggen. Een vernieuwende dimensie waarbij wel iets meer geluk dan tactiek komt kijken. Verder zijn er veel kaarten met bekende en onbekende effecten om uit te vinden. In ieder geval is er meer dan genoeg vernieuwing om The Elder Scrolls Legends als een eigen kaartspel aan te laten voelen.

The Elder Scrolls Legends card game hands-on - Vernieuwend, maar toch bekend

Helaas hadden we niet de tijd om alle kaarten, decks en Hero Powers te bekijken tijdens onze speelsessie, maar wat we gezien hebben heeft een goede indruk achter gelaten. The Elder Scrolls Legends weet naast bekende effecten uit vergelijkbare kaartspellen ook nieuwe effecten neer te zetten en dat maakt het interessanter dan een kaartspel in een ESO-jasje.
Wanneer The Elder Scrolls Legends precies uit moet komen is niet bekend, maar je kunt je wel al opgeven voor de bèta op de website. Voor ESO-fans raden we zeker aan deze game in de gaten te houden, maar ook voor anderen is het tof eens een kijkje te nemen.
We hebben meerdere games gespeeld tijdens de E3 2016. Al deze hands-on artikelen vind je terug in ons E3 2016 overzicht.

Populair Nieuws

Laatste Reacties