Fallout 4 VR E3 hands-on - Een indrukwekkende ervaring

  Tijdens de showcase van Bethesda op de E3 werden niet alleen nieuwe games als Quake Champions aangekondigd, maar kregen we ook meer te zien van Bethesda VR. En ineens was daar Fallout 4 VR. Wij konden als een van de weinigen met een demo aan de slag en onze ervaringen lees je in de Fallout 4 VR E3 hands-on!

  Ondanks dat wij enkel een kleine demo mochten spelen, kun je in 2017 met heel Fallout 4 in virtual reality aan de slag. Dan komt Fallout 4 exclusief naar de HTC Vive. Na een akelig lange wachtrij was het tijd om in de apocalyptische wereld van Fallout 4 te springen en te kijken of het de moeite waard is om de game volgend jaar opnieuw te spelen in VR.

  Een kleine grote wereld

  Met de HTC Vive op ons hoofd en de controllers in onze hand ging het avontuur van start. De linker controller functioneert als je Pip-Boy en de rechter controller als je wapen. In dit geval hadden we een pistool en een shotgun. Omdat de demo zich afspeelde in een kleine ruimte was het niet mogelijk om veel rond te bewegen.

  Doordat je weet dat je in een kleine ruimte bent in de echte wereld, is het een beetje eng om vrij rond te lopen in Fallout 4. Om door de wereld te bewegen klik je op de trigger van je linker controller. Uiteindelijk gaat dit waarschijnlijk anders werken, maar de wereld is nu eenmaal veel te groot om vrij in rond te lopen. Tenzij je het in een groot magazijn gaat spelen natuurlijk.

  De punten waar we nu konden lopen, waren dus van tevoren vastgesteld en dat zorgde voor vreemde situaties. Dan sta je ineens middenin een auto die je eerder had opgeblazen. Voor de demo is het echter een goede manier om het eens uit te proberen.

  fallout 4 vr e3 hands-on

  Op avontuur met Doge

  Tijdens de Fallout 4 VR demo loop je bij een tankstation met je favoriete viervoeter Dogmeat. Je ziet in virtual reality niet je eigen armen of benen dus je Pip-Boy en wapen zweven in de lucht. We hebben gevraagd of je eigen armen en benen nog wel zichtbaar worden gemaakt, maar een duidelijk antwoord bleef uitgesloten.

  Na het nodeloos opblazen van auto’s en in onze eigen gezicht proberen te schieten, kwamen de bad guys tevoorschijn. Een groepje van zes man die het niet lang vol konden houden. Dogmeat opende gelijk de aanval en met de shotgun schoten we alles overhoop. Samen met Dogmeat genoten we van de overwinning bij het tankstation en daar was alweer het einde van de demo.

  fallout 4 vr e3 hands-on

  Mogen we nog een keer?

  Hoewel de ervaring kort was, liet het een krachtige indruk achter. Het voelt alsof je echt aanwezig bent in de wereld en daar moeten gamers toch mee oppassen. Fallout 4 is geen game die je snel uitspeelt. Zeker als je niet gewend bent aan virtual reality kun je waarschijnlijk beter rustig opbouwen met de lengte van je speelsessies.

  De demo was eigenlijk net kort genoeg om misselijkheid te voorkomen. E n we hebben gelukkig niks kapot gemaakt in onze omgeving! Je ineens omdraaien en je arm strekken om iemand dood te schieten kan namelijk pijnlijk aflopen voor objecten of mensen in je omgeving. Je moet echt niet vergeten dat Fallout 4 game is!

  Fallout 4 VR E3 hands-on - Een hoop werk aan de winkel

  De eerste indruk van Fallout 4 VR is erg goed, maar er moet een hoop gebeuren voordat het uitkomt. Geen zwevende Pip-Boy en wapen, meer bewegingsvrijheid en zorgen dat je niet ineens middenin objecten komt te staan zijn enkele dingen die we op kunnen noemen. Maar stel je even voor; in virtual reality je eigen vault maken en erin rondlopen. Hoe vet is dat? Stel ons alsjeblieft niet teleur Bethesda!

  Meer hands-on verslagen en al het andere nieuws omtrent de E3, vind je in ons E3 2016 overzicht.

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.