ROG Phone kopen voor plezier én praktijk [hands-on]

  Bellen, gamen of een WhatsAppje sturen. Het kan allemaal als je de ROG Phone wilt kopen, maar na al enkele minuten weet je precies voor wie de ROG Phone bedoeld is. De hardcore gamer die onderweg de zwaarste spellen wilt spelen.

  De ROG Phone kopen kan sinds 14 november, want toen kwam de telefoon uit met en prijskaartje van 899,99 euro. Een flink prijskaartje, maar daar krijg je dan ook wel een mobiel gamesysteem voor waarmee je zo af en toe ook nog een WhatsAppje kunt versturen of als het echt nodig is om mee te bellen. Toch draait het voornamelijk om gamen, zoals de in de doos meegeleverde externe ventilator duidelijk maakt, maar we lopen op de zaken vooruit. Laten we eerst een kijkje nemen naar waarom je die misschien nodig zult hebben.

  Draagbare mini-spelcomputer

  De ROG Phone is uitgerust met een prachtig zes inch AMOLED-scherm, een dubbele camera van 12 en 8 MP, een selfiecamera van 8 MP en de Snapdragon 845 processor. Een processor die de Samsung Galaxy S9 en OnePlus 6T bijvoorbeeld ook gebruiken. Daar houdt het bij de ROG Phone alleen nog niet op, want die heeft ook nog eens een Octa-core CPU.

  Het zorgt voor een totaalplaatje dat tijdens het gebruiken voor extra kracht kan zorgen wanneer je wilt gamen. De telefoon heeft namelijk een speciale ROG Gaming X modus, waardoor de prestaties van games de hoofdfocus wordt van de telefoon. Met resultaat gelukkig, want een game als Asphalt 9 heeft er nog nooit zo mooi en strak uitgezien op een telefoon, terwijl er zelfs op drukke momenten geen haperingen te vinden zijn.

  Maar met al dat geweld zowel van binnen als buiten verwacht je misschien wel een redelijk gewicht in je handen te hebben en dan heb je het ook bij het juiste eind. De telefoon voelt wat zwaarder dan een iPhone of de gemiddelde Android-telefoon, maar daar wen je erg snel aan. Binnen vijf minuten merk je er niets meer van, maar begin je de hitte te voelen. Alles moet goed draaien en daar wordt een telefoon warm van.

  Afkoelen

  Gelukkig heeft de ROG Phone daarvoor een oplossing bedacht die standaard meegeleverd wordt bij aanschaf van de telefoon, namelijk een externe koeler. Door deze op simpele wijze in de telefoon te klikken en aan te zetten koelt de telefoon snel af en blaast deze ook nog eens een lekker verfrissend briesje op je handen. De koeler zit geen moment in de weg, ondanks dat deze midden op de achterkant van de telefoon geplaatst moet worden.

  Integendeel zelfs, want de telefoon voelt er juist alleen maar beter door wanneer je aan het gamen bent. Het zorgt voor wat extra grip en houvast en dat is iets wat je moet weten als je de ROG Phone wilt kopen. Niet dat het verder nodig is, want de koeler voorkomt dat je zweethanden krijgt door zijn werk goed uit te voeren en de telefoon niet warm te laten worden.

  Koppel maar aan

  Mocht het spelen op een touchscreen toch niet helemaal je ding zijn, kun je nog steeds bij de ROG Phone terecht. Er is namelijk ook een accessoire om de telefoon op een Nintendo Switch te laten lijken. Het houdt daar niet op, want zo zijn er ook nog accessoires om de telefoon op een televisie aan te sluiten bijvoorbeeld. Leuk dat het er is, maar daar draait het niet om.

  Het draait om de prestaties van de telefoon en die lijken na twee uur spelen goed te zijn. Waar we alleen nog niets over kunnen zeggen is hoelang de telefoon nou daadwerkelijk op één keer opladen meedraait en dan al helemaal wanneer je constant aan het gamen bent. Nu is de 4000mAh batterij die we bij Lenovo P2 en de Samsung Galaxy A9 Pro bijvoorbeeld ook terugvinden prima voor acht à negen uur gebruik, maar hoe dat met intensief gamen zit, is onzeker. Daarvoor moeten we eerst nog veel langer met de telefoon aan de slag en dat lees je in onze latere review.

  ROG Phone kopen met het oog op de toekomst

  De ROG Phone kan na onze korte hands-on alleen maar gezien worden als een telefoon met veel potentie. Het gamen is leuk en als het binnenkort mogelijk is om games van Microsoft naar de telefoon te streamen, is het zeker iets om over na te denken. De ROG Phone kopen kan via Vodafone, de exclusieve ROG Phone verkoper in Nederland.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.