Monster Hunter Wilds heeft heel vreemde tags op Steam

News
donderdag, 28 december 2023 om 11:30
monster hunter wildsf1702028945
Monster Hunter Wilds is nog maar pas aangekondigd en we weten er dan ook nog niet veel van. De tags in een online store zouden daar in principe bij kunnen helpen, maar momenteel valt dat een beetje tegen. Op Steam heeft de game namelijk allerlei tags waarvan het onwaarschijnlijk lijkt dat ze kloppen.
Wie in 2018 en daarna kon genieten van Monster Hunter World, zal vast uitkijken naar 2025. In dat jaar verschijnt namelijk Monster Hunter Wilds, een nieuwe game in de reeks die alle mogelijkheden van de huidige console-generatie omarmt. De game is pas geleden onthuld tijdens The Game Awards en dus is er nog niet heel veel over bekend.
Maar als we de tags op Steam mogen geloven wordt dit een bijzonder deel in de franchise. Ten tijde van dit schrijven is “Dating Sim” bijvoorbeeld één van de vijf eerste tags die je op de Steam-pagina ziet. Wie de langer lijst bekijkt komt ook “Psychological Horror” tegen en meerdere die suggereren dat de game expliciete seksuele content krijgt, waarvan er één niet al te lang geleden bovenaan stond.
De tags van een Steam-game, helemaal één die niet uit is, zeggen alleen niet bijzonder veel over die game. Gebruikers kunnen ze namelijk gewoon toevoegen. Sommige gebruikers voegen geloofwaardige labels toe op basis van hoe ze eerdere Monster Hunter-titels hebben ervaren, maar er zijn duidelijk ook mensen aan het werk die voor de lol de meest bizarre tags toevoegen.

Steam tag-vandalisme treft meer games

Monster Hunter Wilds is overigens niet de enige game die vreemde tags krijgt. Begin dit jaar kreeg ook Hogwarts Legacy een aantal merkwaardige labels, waaronder Psychological Horror. Bij die game was het een protestactie tegen het gedachtegoed van J.K. Rowling. In het geval van Monster Hunter Wilds lijkt er geen specifieke reden te zijn dat mensen de game vreemde labels geven.