Monster Hunter Generations Ultimate Hands-On - Meer Monster Hunter!

  Na het succes van Monster Hunter World voor Xbox One en PS4 voelden Switch eigenaren zich een beetje achtergesteld. Waar was “hun” Monster Hunter. 28 augustus is het dan eindelijk zover en komt Monster Hunter Generations Ultimate naar de Nintendo Switch. Wij speelden de game eerder en onze ervaringen kan je lezen in deze Monster Hunter Generations Ultimate Hands-On!

  Je leest het goed, het is dus geen Monster Hunter World voor de Nintendo Switch. De best verkochte Monster Hunter game in het Westen slaat Nintendo helaas over. De meesten hadden dit waarschijnlijk ook wel verwacht. Op dit moment heeft de Switch de grafische capaciteiten misschien wel, maar of de console de online componenten aankan is de vraag.

  Meer van hetzelfde? Graag!

  Toch hoef je je als Switch eigenaar niet achtergesteld te voelen dat het Monster Hunter Generations Ultimate is dat naar de console toe komt. De game is een uitgebreidere port van de 3DS versie die inmiddels twee jaar geleden uitkwam en daar is niets mis mee. De titel kreeg op de 3DS namelijk het hoge cijfer van een 9.5 en die moet op de Nintendo Switch natuurlijk verdedigd gaan worden. Het lijkt erop dat de titel dit met verve gaat doen.

  Tijdens de korte hands-on sessie streden we tegen het eerste monster dat je tegenkomt in de game, de Great Maccao. Een monster dat relatief makkelijk neer te krijgen is als je weet wat je doet en voor de sessie werd het nog even iets makkelijker gemaakt doordat we high-level Felynes mee kregen en ook niet al te slechte armor in onze mik gedrukt kregen. Niets mis mee natuurlijk, gemak dient de mens. Na een korte strijd van tien minuten wisten we de Great Maccao tegen de vlakte te krijgen, maar waren we wel weer een ervaring rijker.

  monster hunter generations ultimate hands-on

  Voor de die-hards

  Hoewel je aan het begin van de game natuurlijk niet met high-level armor en Felynes de strijd aangaat weten we nu wel wat we van de titel kunnen verwachten. Als je op 28 augustus Monster Hunter Generations Ultimate in je Switch stopt krijg je ouderwets meer klassieke Monster Hunter gameplay en dat is gaaf! Toch zullen mensen die bij Monster Hunter World in de wereld van Monster Hunter zijn gestapt misschien wel even moeten wennen. Generations is namelijk een aanzienlijk andere game in de franchise dan World. (die bekend staat als iets makkelijker)

  monster hunter generations ultimate hands-on

  Grafisch beter

  Verwacht overigens geen eenvoudigweg uitgerekte 3DS game op de Switch. Monster Hunter Generations Ultimate ziet er wel degelijk beter uit op de Nintendo Switch. Zo ziet de User Interface er net even wat scherper uit en ook de resolutie is een stukje opgekrikt. En natuurlijk is het voor iedere Monster Hunter fan zonder PS4 of Xbox One een verademing om deze Monster Hunter titel op een groot scherm te kunnen spelen zonder dat je naar een lelijke blokkendoos aan het kijken bent.

  We waren dan ook meer dan gerustgesteld toen we na de korte Monster Hunter Generations Ultimate hands-on sessie de controller neerlegden. De game gaat namelijk precies hetzelfde trucje uithalen als het deed op de Nintendo 3DS, dus dat belooft wat! Verwacht geen grafische mond-openvallende pracht en praal als van Monster Hunter World, maar wel een toffe game met gameplay die je honderden uren zoet kan houden als je er eenmaal ingezogen bent.

  monster hunter generations ultimate hands-on

  Monster Hunter Generations Ultimate Hands-On - Laat maar komen!

  Gelukkig voor de meeste Monster Hunter fans en Switch eigenaren hoeft er niet eens zo heel lang gewacht te worden voor Generations Ultimate naar de console komt. 28 augustus kan je alweer jouw voorkeurswapen oppakken (Longsword for the win!) en de monsters het leven zuur maken.

  Het is nog even afwachten hoe de titel gaat uitpakken wanneer we daadwerkelijk de volledige versie kunnen gaan spelen en recenseren. Maar het valt natuurlijk te verwachten dat een game die zo’n hoog cijfer op een ander platform kreeg bijna niet kan gaan tegenvallen. Houd voor meer informatie over Monster Hunter Generations Ultimate XGN.nl in de gaten!

  Monster Hunter Generations Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 28 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.