Ghost Recon Wildlands Preview - Ambitieus en gewaagd

  Ubisoft slaat een drastisch andere weg in met de nieuwste Ghost Recon. Geen ‘Future Soldiers’ meer die een handvol missies uitvoeren, maar een GTA Online-achtige open wereld waarin je kunt gaan en staan waar je wilt met andere spelers. We hebben dus genoeg te vertellen in deze Ghost Recon Wildlands Preview.

  Omdat Wildlands voor het eerst getoond werd op de E3, kregen we nog geen controller in onze handen om er zelf mee aan de slag te gaan. Toch lijkt de ontwikkeling ervan al vergevorderd te zijn, als de demo die vier ontwikkelaars voor onze neus speelden tenminste een goed voorproefje van de volledige game is.

  Ghost Recon Wildlands E3 Preview - Screenshot

  Geen Future Soldiers meer

  Het eerste dat we van Wildlands te zien krijgen, is een man die naast zijn auto op een uitgestrekte zoutvlakte staat. Hij ziet er niet uit als de high tech militairen die we normaal gesproken in de Ghost Recon-games besturen. Maar de Assault Rifle in zijn handen is een goede hint dat hij hier niet is om vakantie te vieren.

  De Ghosts in Wildlands pakken het anders aan. Ze leven een onopgemerkt en onzichtbaar leven, maar staan op ieder moment klaar om tot actie over te gaan. Een soort superhelden met een alter ego dus, die zich overal ter wereld bevinden. Die man tegenover je in de trein? Het kan zomaar een Ghost zijn als we het scenario van Wildlands mogen geloven.

  Ondertussen op een ander scherm in de demokamer zien we hoe een andere ontwikkelaar door de bergen racet op een dirtbike. Twee andere spelers banen zich een weg door een woestijngebied in een jeep.

  Ghost Recon Wildlands E3 Preview

  Zoek het lekker zelf uit

  Alle vier hebben ze met elkaar contact via een headset en alle vier beginnen ze aan dezelfde missie: het meenemen van een ‘High Value Target’ in een zwaarbewaakte basis. Zoals wel vaker in games met een grote open wereld, is het volledig aan jou hoe je deze missie volbrengt: je weet waar de locatie is, zoek zelf maar uit hoe je het doel bereikt.

  In de praktijk komt dit vaak neer op een harde of zachte aanpak, en vandaag krijgen we een mooie mix van de twee te zien. Na kort overlegd te hebben verschansen twee Ghosts zich met een sniper op een berg die uitkijkt over een stadje, terwijl de andere twee van huis naar huis sluipen totdat ze de helikopter aan de rand van de stad kunnen stelen.

  In de wereld van Wildlands lopen genoeg normale burgers rond en hoewel het stadje niet erg levendig aanvoelt worden de twee Ghosts net voordat ze de helikopter instappen ontdekt. Tijd om te knallen dus, vanuit het derde persoonsperspectief, afgewisseld met first person als je door het vizier van een sniper tuurt.

  Ghost Recon Wildlands E3 Preview

  GTA Online-achtige taferelen

  De gebeurtenissen die zich vervolgens afspeelden deden ons gek genoeg denken aan GTA Online. Het jatten van een helikopter, neerknallen van vijanden en een gebouw binnenrennen terwijl je links en rechts beschoten wordt, is immers iets wat je in die game ook regelmatig doet. Dit is zeker geen minpunt voor Wildlands, maar graag zouden we wel wat meer diepgang willen zien wat bijvoorbeeld de uitrusting van je personage betreft.

  Kun je zelf wapens maken, en wat voor rol speelt de kleding die je aantrekt? Het gaat hier nog om een eerste indruk, maar dat zijn manieren waarop je andere open world shooters voorbij kunt gaan. Zeker in een game als Ghost Recon waarbij strategie de boventoon voert.

  Ondanks dat ziet de game er nu al uit als iets dat we dolgraag met een stel vrienden willen spelen. Samen een plan van aanpak uitdenken en dat vervolgens uitvoeren gaat niet snel vervelen, zeker als je in een dynamische wereld speelt waarin van alles kan gebeuren.

  Ons lijkt het bijvoorbeeld tof dat je tijdens een missie een ander team van Ghosts tegenkomt, die iets anders van plan zijn met hetzelfde missiedoel. Werk je samen of gaat jouw team er met de eer vandoor? Ongetwijfeld dingen waar we in de loop van het jaar nog veel meer over zullen horen.

  Ghost Recon Wildlands E3 Preview

  Ghost Recon Wildlands E3 Preview - Ambitieus en gewaagd tegelijk

  Genoeg vragen dus, maar een ding dat zeker is, is dat Ghost Recon Wildlands een game is die je samen met bekenden moet spelen. Zorg dus dat je wat vrienden enthousiast krijgt en haal een fatsoenlijke headset in huis, want er gaat heel wat geschreeuwd en gevloekt worden als je de Wildlands betreedt. Een ambitieus project van Ubisoft is het zeker, en we zijn dan ook erg benieuwd wat deze nieuwe weg voor de Ghost Recon serie met zich meebrengt.

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.