Call of Duty Black Ops 3 Preview - Vloeiend knallen

  Met een sniper in je handen voel je je bijna God. Verplaatsend van de ene plek naar de andere, neerkijkend op al die vijanden die in rap tempo alle kanten op rennen, springen en klauteren. Een scenario zoals het leven kan zijn in Black Ops 3! Lees nu alles in deze Black Ops 3 preview.

  Tijdens E3 legden we onze vingers op drie multiplayer modi: Kill Confirmed, Hardpoint en Domination. Zoals Hugo al eerder aangaf, zijn dit oude vertrouwde modi. Maar juist de nieuwe features zijn de moeite waard, zoals het wallrunnen.

  De vorige titel Advanced Warfare was al snel, maar Black Ops 3 doet ook een duit in het zakje. Deze gaat een tikkeltje sneller worden dan Blacks Op 2. Volgens Dan Bunting, multiplayer game director bij Treyarch, een ‘evolutie’ en iets waar fans reikhalzend naar uitkijken.

  Enfin, niet iedereen is fan van het eerste uur en naar elke nieuwe Call of Duty game wordt, misschien wel terecht, met argusogen gekeken. Hoe speelt die multiplayer? Het is lastig om zoiets te zeggen na slechts tien minuten gameplay. Eerlijk is eerlijk: dat is veel en veel te kort om iets zinnigs te kunnen zeggen erover.

  Call of Duty Black Ops 3 preview

  Bizar smooth

  Maar toch kan ondergetekende wel vertellen wat opviel tijdens die speelsessie. Treyarch zit erop en dus hebben we niets te maken met Advanced Warfare, maar dat is wel de laatste Call of Duty die velen gespeeld hebben en dus ga je vergelijken. Dat hele snelle is eruit van die game omdat er geen exoskelet aanwezig is. In plaats daarvan kun je wel twee keer springen.

  Het decor is futuristisch zoals we zagen al in trailers, 60 jaar in de toekomst. Daardoor moet je wel weer denken aan Advanced Warfare uit de stal van Sledgehammer Games, want die speelde zich natuurlijk ook af in de toekomst. Dat begint nu toch wel een smet op de serie te worden. Fans willen ondertussen juist terug naar het verleden, of Call of Duty dat ooit gaat doen is de grote vraag.

  Voor nu moeten we het doen met wat we voorgeschoteld krijgen: de toekomst. Die toekomst valt eigenlijk niet eens tegen. Want zodra je de multiplayer speelt gaat alles bizar smooth. Je speelt, met Black Ops herinneringen in gedachten, en denkt eigenlijk al na twee minunten één ding: ‘Zo hoort een Call of Duty te spelen’.

  Call of Duty Black Ops 3 preview

  Voelt goed

  Het is rondrennen en springen in veel diverse omgevingen en op verschillende mappen om tegenstanders koud te maken. Dit gaat met bekende elementen, gepaard met nieuwe dingen, waar we ongetwijfeld in de toekomst nog verder over uit gaan wijden.

  Belangrijk zijn ieder geval wapens en die zijn vet en voelen lekker. Je hebt een special wapen per specialist die je kiest. Vooral vijanden neertaseren voelt toch wel goed. Een tikkeltje te krachtig wellicht voor nu, maar man, je voelt je een ware eindbaas als je op zo’n manier vijanden omlegt. Ondanks de toekomst waar we dus een beetje klaar mee zijn speelde Black Ops 3 wel lekker weg. En het kan maar zo zijn dat die multiplayer verrassend leuk uitpakt.

  De vraag is of hetzelfde gezegd kan worden over de singleplayer, waarbij op E3 een trailer werd getoond die jullie ook allemaal kunnen zien. Maakt het indruk? Niet echt. Co-op voor 4 spelers is natuurlijk prachtig, maar het voelt als mosters na de maaltijd. Die feature had al 5x eerder erin gemoeten. Nu hebben we weer andere games voor co-op vermaak.

  Call of Duty Black Ops 3 preview

  Call of Duty Black Ops 3 preview

  Het vertrouwen in die singleplayer is er tot dusver dan ook nog niet. Maar de meerderheid speelt Call of Duty toch voor de multiplayer. En die ziet er op het eerste oog nog lang niet zo gek uit. Als je van Blacks Ops houdt en niet terugdeinst voor snelle gameplay, kun je Black Ops 3 maar beter even in je vizier houden.

  Call of Duty Black Ops 3 ligt vanaf 6 november in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game is nu al te pre-orderen. Bij een pre-order krijg je ook toegang tot de multiplayer beta. Later komt de game ook naar de Xbox 360 en PS3.

  Call of Duty: Black Ops III

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.