Top 10 Assassin's Creed easter eggs

  Of je nou een fan van Assassin’s Creed bent of niet, één ding moet je Ubisoft nageven: de ontwikkelaar heeft absoluut oog voor detail. De vele easter eggs in de spellen zijn daar een voorbeeld van. Dit is onze top 10 Assassin’s Creed easter eggs!

  De Assassin’s Creed easter eggs komen in alle soorten en maten. Soms zijn het geheimen in de spellen zelf, andere keren gaat het om (verborgen) verwijzingen naar films, strips of andere games.

  Van al die easter eggs vinden we deze het leukst!

  10. Optimus Prime? (Assassin’s Creed)

  In verschillende steden in Assassin’s Creed kun je bij bepaalde gebouwen een houten aanbouw aantreffen. De luiken en planken zijn zodanig gepositioneerd dat het bouwwerk doet denken aan Optimus Prime.

  De aanbouw lijkt namelijk heel erg op de voorkant van Optimus Prime in zijn vrachtwagenvorm. Of het een bewuste easter egg van Ubisoft is weten we niet, maar dat zal fans van Transformers zeker niet uitmaken.

  9. The Capering Crusader (Assassin’s Creed II)

  Een van de redenen dat Ezio een van de meest geliefde Assassins is, is vanwege het kostuum dat hij draagt. Belangrijk onderdeel daarvan is de cape: door bepaalde capes te dragen, kun je je beruchtheid aanpassen.

  Voorbijgangers in Assassin’s Creed 2 noemen Ezio soms een ‘capering crusader’. Dit is een verwijzing naar Batman, van wie ‘the Caped Crusader’ een bijnaam is. Helaas voor Ezio stelt zijn cape hem niet in staat te zweven.

  8. Smeden en een schrijver (Assassin’s Creed Unity)

  In het begin van Assassin’s Creed Unity verliest Arno zijn zakhorloge tijdens een potje kaarten aan een smid genaamd Victor. Wanneer Arno het horloge terugsteelt, wordt hij betrapt door Victor en zijn broer Hugo.

  De voornamen van de twee smeden zijn een verwijzing naar de Franse schrijver Victor Hugo. De auteur schreef een paar bekende verhalen, zoals De Klokkenluider van de Notre Dame en Les Misérables.

  7. De vlinder en de schorpioen (Assassin’s Creed: Revelations)

  Wanneer Ezio in Constantinopel tegen wachters vecht (of in een vuistgevecht met burgers terechtkomt), geven omstanders soms commentaar. Een van hun uitspraken: ‘Floats like a butterfly, stings like a scorpion!’

  Dit is een referentie naar de legendarische bokser Cassius Clay, beter bekend als Muhammad Ali. De sportman omschreef zijn vechtstrategie namelijk op een vergelijkbare wijze: ‘Float like a butterfly, sting like a bee.’

  6. Drillsergeant (Assassin’s Creed IV: Black Flag)

  John Cockram, een van Edwards doelwitten, geeft zijn mannen op een gegeven moment het volgende bevel: ‘Pull up your socks and grab your cocks.’ Daarmee keert hij een citaat uit de film Full Metal Jacket om.

  In de film, die over de Vietnamoorlog gaat, traint drillsergeant Hartman op meedogenloze wijze nieuwe soldaten. Wanneer hij deze op een ochtend wakker maakt, roept Hartman: ‘Drop your cocks and grab your socks!’

  5. Kalkoen met kap (Assassin’s Creed III)

  Ongetwijfeld een van de meest obscure easter eggs op deze lijst. Wanneer je je op de Davenport Homestead achter een hoek verschuilt en fluit, verschijnt er achter Connor een kalkoen die hem zal volgen.

  Door de Konami Code (deze verschilt een beetje per console) in te voeren, zal Connor de kalkoen voeren. Het resultaat is dat de kalkoen een kap op zijn kop krijgt, waardoor het dier lijkt op een Assassin.

  4. De ruiter zonder hoofd (Assassin’s Creed: Rogue)

  Vrijwel iedereen kent het verhaal van de hoofdloze ruiter van Sleepy Hollow. In Assassin’s Creed III was er al een missie waarin deze figuur voorkomt, maar in Rogue is deze geest zonder hoofd nog prominenter aanwezig.

  In deze game kun je Sleepy Hollow bezoeken en de ruiter ‘s nachts bij een oude kerk aantreffen. Ook kun je tegen hem vechten, al is hij immuun voor gewone aanvallen. Een pompoen op een grafsteen kapotschieten, werkt wel.

  3. It’s a-me, Mario! (Assassin’s Creed II)

  De Assassin’s Creed-games zijn niet vies van verwijzingen naar andere spellen. In Assassin’s Creed II kom je zo’n verwijzing al vroeg tegen. Wanneer Mario Auditore zich voorstelt, doet hij namelijk een wel heel bekende uitspraak.

  Het is niet de enige Mario-referentie in Assassin’s Creed: zo kun je in Brotherhood een achievement genaamd ‘Principessa in Another Castello’ (‘prinses in een ander kasteel’) verdienen. Waar hebben we dat eerder gehoord?

  2. Snake? SNAAAKE! (Assassin’s Creed: Brotherhood)

  In de Assassin’s Creed-spellen die zich in Italië afspelen, liggen Mario-verwijzingen voor de hand. Gelukkig zien we ook nog een Metal Gear Solid-actie terug, uitgevoerd door niemand minder dan Leonardo da Vinci.

  Wanneer Ezio in Brotherhood een mysterieuze stem hoort, volgt hij deze. De stem lijkt afkomstig te zijn uit een kartonnen doos, maar Leonardo duikt vervolgens achter Ezio op. Zou Solid Snake kunnen tijdreizen?

  1. Help, help, ik word onderdrukt! (Assassin’s Creed Unity: Dead Kings)

  Een hele grappige referentie naar de comedyklassieker Monty Python and the Holy Grail kun je vinden in Dead Kings, de Unity DLC. Je komt de verwijzing tegen in Franciade, tijdens gevechten tussen burgers en wachters.

  Tijdens zo’n gevecht kan één burger ‘Come and see the violence inherent in the system!’ roepen. Deze woorden werden gebruikt door boer Dennis in de Monty Python-film, tot grote ergernis van koning Arthur.

  Dit zijn slechts een paar easter eggs die in de Assassin’s Creed-games voorkomen. Welke zijn jullie tegengekomen? Laat het ons weten!

  Assassin's Creed

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2007

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.