Call of Cthulhu Preview - Moord, mysterie en dosis horror!

  Tijdens gamescom 2017 mochten we al even kijken naar wat we kunnen verwachten van de game Call of Cthulhu. Op What’s Next 2018 in Parijs kwam daar een tweede mogelijkheid bij, waarbij de focus nu lag bij de mogelijkheden die het spel biedt. Welke dat zijn, dat lees je in deze Call of Cthulhu preview!

  Combineer de film Shutter Island met de introductie van Bioshock Infinite en mix er een halve shot The Shining bij. Wat je hebt is geen cocktail van Leonardo DiCaprio die met een bijl Booker DeWitt te lijf gaat, maar wel een behoorlijk accurate beschrijving van Call of Cthulhu. Deze game bevat namelijk zowel horrorelementen, mysterie op een eiland en het oplossen van een moord.

  Call of Cthulhu preview afbeelding 1

  Wie is er nou gek?

  Net als in Shutter Island draait het in Call of Cthulhu om de hamvraag: ben je gek aan het worden of ben je de enige normale persoon op Darkwater Island? Want waar je misschien denkt dat alle eilanders zo gek zijn als een deur, zou het zomaar kunnen dat juist jij ze ziet vliegen en in een compleet andere wereld lijkt te leven.

  Dat er iets niet pluis is op en rondom Darkwater Island, dat moge duidelijk zijn. Een huis brandt niet zomaar af met een gezin erin en stuurt vervolgens een schilderij van de omgekomen eigenaresse op. Als er vervolgens nog meer schilderijen van haar hand opduiken die verbrand zijn op de geschilderde gezichten na, weet je zeker dat er stront aan de spreekwoordelijke knikker zit. En dus ga je als detective Edward Pierce op onderzoek uit.

  Call of Cthulhu preview afbeelding 2

  Kapotte vis

  Dat de plaatselijke bevolking je liever kwijt dan rijk is, wordt meteen duidelijk. Een aangespoelde orka heeft heel merkwaardige wonden, alsof er een reusachtige hap van is genomen. Maar zulke beesten bestaan toch helemaal niet….? En waar jij duidelijk ziet dat het beest morsdood is, denken de vissers dat het een goed idee is om de kolos weer in de zee te helpen.

  Omdat de vissers, de kroegeigenaar en de laatste kapitein op het eiland zo behulpzaam zijn als een ingevroren magnetronmaaltijd, ga je zelf maar eens uitpuzzelen hoe de vork aan de steel zit. Te beginnen bij de loods waarvandaan het schilderij uit het verbrande huis is verstuurd. Eén probleem, namelijk dat de weg naar binnen wordt geblokkeerd door een tweetal zware jongens die werken voor ene ‘Cat’.

  Op dat moment wordt de kracht getoond tijdens de Call of Cthulhu preview, namelijk de mogelijkheid om missies aan te pakken zoals jij het wil. Heb je jouw verkregen ervaringspunten in de social skill gestopt, dan kan je beide heren vriendelijk verzoeken een eind op te donderen. Of je duikt de lokale kroeg in en komt achter de identiteit van ‘Cat’ en vraagt haar toegang tot de loods.

  Call of Cthulhu preview afbeelding 3

  Meerdere wegen naar Rome

  Mocht je niet zo goed zijn met woorden, dan kan je het ook over een andere brug gooien. Namelijk zonder toestemming het pand via een andere manier betreden. Maar als je niet genoeg punten in de fysieke vaardigheid hebben gepompt, dan vind je of geen tandwiel dat past op de zijdeur die toegang verleent tot de loods, of je breekt de hendel en sluit jezelf buiten.

  Aan de hand van de door jou gekozen vaardigheden, zullen wegen zich openen en anderen sluiten. En waar insluipen misschien het makkelijkste lijkt, word je niet snel vrienden met de lokale politie als ze je betrapt terwijl je door andermans spullen rotzooit. Maar je weet pas of je ongezien wegkomt als je het probeert. Trial and error op zijn best dus!

  Call of Cthulhu preview afbeelding 5

  Populaire boy

  Afhankelijk van jouw keuzes zal je of vrienden maken, of je zo mogelijk nog minder populair maken op het eiland. Want hoewel het vinden van informatie in andermans ladenkast, zal hij je hoogstwaarschijnlijk op je smoel willen rammen dat je bij hem hebt ingebroken. Maar tja, wie weet kom je wel achter waardevolle informatie als je hem in het nauw drijft….

  Tijdens de Call of Cthulhu preview werd dan ook duidelijk dat er in totaal vier verschillende eindes te behalen zijn in het spel. En alle vier geven je een bepaalde uitslag over jouw geestelijke gesteldheid. Maar of het ‘goede’ einde voor het eiland ook net als in Shutter Island de opsluiting van jou in het gekkenhuis betekent, dat is natuurlijk voor jou om uit te vogelen!

  Call of Cthulhu preview afbeelding 7

  Call of Cthulhu preview – Detective spelen tussen gekke vissers

  Ongeacht of je aan het eind van de game voor gek wordt verklaard, of dat je kan zeggen ‘ik ben niet gek, in ben een vliegtuig’, Call of Cthulhu zal je die vraag en vele anderen voorleggen. Met hier en daar een goed schrikeffect en een flinke dosis creepy locaties, zal het zeker aanspreken bij de griezelaars onder jullie. Een releasedatum heeft de game nog niet, maar volgens de ontwikkelaars moet het spel nog dit jaar uitkomen!

  Meer detective spelen

  Loop jij in het echt rond met een vergrootglas op zoek naar sporen van misdaad? Dan kan je naast Call of Cthulhu ook terecht bij een flink aantal Netflix detective series. Als je toch liever zelf het heft in eigen hand hebt, is LA Noire meer je ding en om je daarmee alvast op weg te helpen, hebben wij een aantal survivaltips voor detectives op een rijtje gezet.

  Call Of Cthulhu

  Verkijgbaar vanaf 30 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.