Akimbot Preview: Klassieke platformer in een modern jasje

Preview
zaterdag, 22 juni 2024 om 10:00
akimbot demo
Stoere, ruwe-bolster-blanke-pit robot-held? Check. Irritante sidekick die zijn mond niet kan houden? Check. Een hele wereld vol vijanden die de held naar het leven staan? Dubbelcheck. Akimbot is misschien niet de meest originele game die je dit jaar gaat spelen, maar de game voelt zeker goed aan en biedt soepele gameplay in de beste tradities van Ratchet & Clank en Daxter.
De game ligt pas eind augustus in de virtuele schappen, maar wij mochten alvast het eerste level uit de game spelen. Wat we te zien kregen in dit korte voorproefje smaakt zeker naar meer!
Je speelt als Exe, een nogal mysterieuze huurling robot, wiens laatste klusje nogal mis gegaan is. We ontmoeten hem immers in de achterbak van een bus die gevangen vervoert. Daar zit hij samen met Shipset, een regelrechte CL4P-TP kloon. Shipset blijkt niet helemaal nutteloos te zijn als hij de mobiele gevangenis laat crashen.

Aanval is de beste verdediging

Exe en Shipset vormen een gedwongen duo in een poging de planeet af te komen, maar moeten daarbij wel eerst door vijandig terrein zien te komen. In het eerste level, dat meteen dienst doet als tutorial, leren we navigeren (inclusief platform-favoriet double-jump-dash), mêlee en afstandsgevechten uit te voeren. Ook ontmoeten we een eerste shop waarna we een kleine blik kunnen werpen op toekomstig wapentuig en upgrades.
Dit eerste level speelt zich af op een kleurrijke planeet, bevolkt met een maffiabaas en zijn minions. Die minions doen in eerste instantie vooral dienst als kanonnenvoer, waardoor je prima kan oefenen met de besturing.

Goede controls zijn essentieel voor een platformer

Die besturing werkt erg prettig en precies zoals je van een platformer/ zou verwachten. Intuïtief vind je vrijwel meteen de juiste knoppen die nodig zijn voor de verschillende acties. De planeet is netjes opgedeeld in kleine gebieden waar de gevechten plaatsvinden. Je hopt van gebied naar gebied via eenvoudige platformen, waar je je navigatie-kwaliteiten kan oefenen.
Gaandeweg worden de schermutselingen uitgebreider en diverser. Zo kwamen we in dit eerste level al diverse boottochtjes tegen waarbij we de boordcomputer moesten hacken. De overtocht was vervolgens een on-rails deel waarbij we van verschillende kanten bestookt werden.
Verderop werden we bestookt door een langeafstandssniper, waarbij timing van dekking naar dekking cruciaal is. De planeet zit verder vol met kisten om stuk te slaan en grappige scenes waaronder een dance party, compleet met robot-DJ.

Kort maar krachtig

Na een half uurtje stonden we oog in oog met de maffiabaas van de planeet. Die doet Shipset weliswaar in lachen uitbarstte om ‘die schroothoop’, maar het is de eerste vijand die enigszins serieuze tegenstand biedt. Dat is natuurlijk een mooi moment om de verschillende speciale wapens uit te proberen en dus een goede reden om dat deel nog eens te spelen, maar dan met een andere wapen-keuze.
Al met al staat Akimbot er prima voor. De release is nog twee maanden, maar wat wij gespeeld hebben voelde al ‘af’ aan. Fans van old school platforming in de stijl van Ratchet & Clank, Daxter en Rayman zullen zich hier helemaal thuis voelen.
Wil je Akimbot zelf uitproberen? Tijdens de Steam Next Fest kan je zelf met de demo aan de slag.
Akimbot verschijnt 29 augustus op Steam, PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Populair Nieuws

Laatste Reacties