Column: 2024 wordt toch nog een geweldig gamejaar

Article
donderdag, 13 juni 2024 om 22:00
helldivers 2f1707487642
2024 leek leeggelopen als een lekke ballon als het aankomt op games. Maar volgens Ralph kan met de huidige planning het jaar toch nog als geweldig worden bestempeld.
Voorafgaand aan de jaarwisseling is het natuurlijk altijd een mooi moment om vooruit te blikken op het volgende jaar. En in december keken we al uit naar 2024. Er stonden aan het begin van het jaar namelijk al meteen een aantal mooie releases te wachten.
In januari was het bijvoorbeeld al tijd voor Prince of Persia: The Lost Crown, Tekken 8, Like A Dragon Infinite Wealth en de remaster van The Last of Us Part 2. Een uitstekende manier om het nieuwe gamejaar van start te laten gaan. In het eerste kwartaal hadden we ook nog eens een zeer speciale dag met 22 maart, waarop Dragon’s Dogma 2, Rise of the Ronin en Princess Peach Showtime allemaal uitkwamen.
Van de meeste van die games wisten we eigenlijk al dat het goede games zouden worden. Vervolgens was Helldivers 2 in februari ook nog eens een gigantische hit, waarvan velen niet hadden verwacht dat ontwikkelaar Arrowhead zo’n topgame zou afleveren.

Uitgeput na een sprintje

Maar hoewel 2024 een sterke sprint had om het jaar te openen, leek het gamejaar niet echt een lange adem te hebben om tot en met december gamers te trakteren op topgames. Het was ineens tijd om met een vergrootglas te zoeken naar de krenten in de pap - als ze er al in zaten.
En met de blik op het einde van het jaar gericht, zat er bovendien niet veel verbetering in. Een aantal games zouden nog mogelijk dit jaar uitkomen, maar bij veel games waren er vraagtekens rondom de releasedatum en bij sommige uitgevers was het al helemaal karig.
Neem PlayStation bijvoorbeeld. De Japanse uitgever heeft veel first party studio’s en komt jaarlijks dan ook met meer grote titels. Maar nadat Stellar Blade eind april was uitgekomen, leek 2024 er eigenlijk al op te zitten voor PlayStation.
doom the dark ages

Redding tijdens de Summer Game Fest

Sinds het jaarlijkse gamefestijn Summer Game Fest - en een paar shows ervoor - is er alleen vanuit het niets verandering in gekomen. Niet alleen hebben meerdere games een releasedatum gekregen voor dit jaar, maar er zijn ook nog eens titels groot uit de doeken gedaan met de eerste gameplay en er zijn nieuwe games aangekondigd.
PlayStation kondigde tijdens de State of Play bijvoorbeeld Astro Bot aan, een platformer die misschien wel de concurrentie met Super Mario aan kan gaan. Daarnaast heeft Ubisoft uitgebreid Star Wars Outlaws getoond waar ik heel enthousiast van word, evenals Assassin’s Creed Shadows.
Microsoft doet daarnaast ook goede zaken met Avowed, Indiana Jones and the Great Circle, de Shattered Space-uitbreiding voor Starfield, een nieuwe Life is Strange en een uitbreiding voor Diablo 4. En met Doom: The Dark Ages en Gears of War: E-Day neemt de uitgever ook nog eens een mooi voorschot op volgend jaar.
Met de huidige releaseplanning lijkt 2024 niet alleen een mooie beginsprint te hebben gemaakt, maar ook een geweldig eindsprint in petto te hebben. Als Team Cherry dan ook nog even de releasedatum voor Hollow Knight: Silksong eindelijk kan onthullen, dan hebben we helemaal een mooi jaar.

Populair Nieuws

Laatste Reacties