'Zoveel Nederlanders hebben een abonnement op Viaplay'

News
donderdag, 06 juni 2024 om 22:00
f1viaplayf1641918326
Viaplay houdt het aantal abonnees in Nederland erg geheim, maar mogelijk weten we nu wel hoeveel kijkers de streamingdienst trekt. Dat komt door een uitgebreid onderzoek van Telecompaper.
De laatste tien jaar is het medialandschap sterk veranderd. Waar er voorheen nog veel gekeken werd via traditionele televisie, is die rol tegenwoordig veelal overgenomen door streamingdiensten. Onderzoeksbureau Telecompaper heeft onderzoek gedaan naar het kijkersgedrag van Nederlanders.
Daaruit blijkt dat in het eerste kwartaal van 2024 er meer naar streamingdiensten is gekeken dan naar live televisie. 25 procent van het aandeel kijktijd kwam op het conto van streamingdiensten en 22 procent voor live tv. In het onderzoek is daarnaast ook gekeken naar de verdeling van de streamingdiensten.
Netflix is daarin verreweg de grootste met vijftig procent van het aantal huishoudens dat een abonnement heeft op Netflix, gevolgd door respectievelijk Videoland (20 procent), Disney+ (19 procent), Prime Video (15 procent) en op nummer vijf Viaplay met 12 procent. Door die cijfers is te achterhalen dat Viaplay net iets meer dan 1 miljoen abonnees heeft (1,008 om precies te zijn) op basis van de 8,4 miljoen huishoudens in Nederland.

Viaplay kan groei gebruiken

De verwachting van Telecompaper is dat het aantal abonnees op streamingdienten nog verder zal groeien, maar minder snel dan de afgelopen jaren. Viaplay kan die groei in ieder geval goed gebruiken. Moederbedrijf Viaplay Group kampt namelijk al lange tijd met slechte financiële cijfers.
Viaplay was dan ook erg blij dat de streamingdienst opnieuw de rechten voor de Formule 1 heeft bemachtigd. Deze keer niet voor drie jaar, maar zelfs voor vijf jaar. Hoeveel geld Viaplay voor de rechten heeft betaald is niet bekend. Er gaan wel geruchten dat Ziggo een hogere prijs voor de rechten heeft geboden, maar dat Formula One Management het aanbod van Viaplay aantrekkelijker vond voor de Nederlandse markt.

Populair Nieuws