Nieuwe LEGO-sets komen binnenkort uit Limburg

News
donderdag, 06 juni 2024 om 21:00
lego 708088 1280
De vraag naar LEGO is groot en is alleen maar groter geworden. Met name in de coronapandemie is de vraag flink toegenomen. Dat zorgt voor een flinke logistieke uitdaging, die LEGO deels aan wil pakken met een nieuw distributiecentrum.
Je LEGO-set moet een flinke reis maken voor hij bij jou op de mat of in je favoriete speelgoedwinkel ligt. De tijd die dat kost moet alleen flink ingekort worden door een nieuw distributiecentrum voor Europa. Dat distributiecentrum is bovendien niet al te ver van huis, namelijk in Limburg, meldt HLN.
Dat is alleen niet Nederlands-Limburg, maar de gelijknamige provincie in België. Het staat in de plaats Tessenderlo en is 27.000 vierkante meter groot. Er passen zo’n 44.000 pallets met LEGO-sets in, die vanuit het centrum worden verspreid over winkels in België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Noord-Frankrijk.
Al met al is dat goed voor 10 miljoen sets per jaar die door het centrum heen komen. De afstand die de sets af moeten leggen wordt er niet kleiner van: net als eerst komen ze uit fabrieken in Hongarije en Tsjechië. Maar het distributiecentrum moet de tijd die het een LEGO-set kost om van de fabriek in de winkel te komen met twee werkdagen verkorten.

LEGO wil nog meer tijd besparen

Die twee dagen tijdsbesparing zijn bovendien niet het uiteindelijke doel. Carsten Rasmussen van LEGO hoopt dat het op termijn nog meer tijd gaat schelen. Op wat voor termijn dat is, is niet duidelijk.
Als consument zul je er in veel gevallen waarschijnlijk niet veel van merken dat de LEGO sneller in de winkel aankomt. Mogelijk komt het minder vaak voor dat een set ineens tijdelijk uitverkocht is, of dat het meerdere dagen duurt voor een bestelde set bij jouw thuis ligt. Winkels moeten immers sneller nieuwe voorraad binnen krijgen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties