'Nieuwe game van Respawn speelt zich af in Titanfall-universum'

News
dinsdag, 05 maart 2024 om 12:00
titanfall 2f1709633548
De Mandalorian game van Respawn Entertainment is geannuleerd, maar het lijkt erop dat de studio alweer bezig is met een nieuwe game. En die zou zich naar verluidt afspelen in het Titanfall-universum.
Hoewel de twee Star Wars Jedi games van Respawn Entertainment een groot succes waren, krijgt de studio niet de kans om een first person shooter af te leveren in het geliefde sciencefiction-universum. De Mandalorian game die naar verluidt in de maak was, is in recordtempo geannuleerd na een nieuwe strategie van EA.
De uitgever heeft namelijk aangekondigd minder gelicenseerde games te maken en meer te richten op de eigen IP’s. Daarom lijkt Respawn Entertainment nu te zijn gezet op een project die zich afspeelt in een sciencefiction-universum die door de studio zelf is bedacht, namelijk Titanfall.
Dat laat Jeff Grubb weten tijdens een nieuwe aflevering van Game Mess Mornings. De game zou worden geleid door Steve Fukuda, die eerder verantwoordelijk was voor de eerste twee Titanfall games. Grubb benadrukt alleen wel dat het niet gaat om Titanfall 3, maar om een nieuwe game in het universum.

Succes in het Titanfall-universum

De Titanfall games zijn tegenwoordig erg geliefd, met name het tweede deel, maar de verkopen zouden niet voldoen aan de verwachtingen van EA. Maar dat betekent niet dat er geen succesvolle games zijn in het universum.
Het in 2019 gelanceerde Apex Legends speelt zich namelijk af in hetzelfde universum en was meteen een groot succes. De battle royale shooter is met name geliefd door de sterke gunplay, die rechtstreeks door Respawn Entertainment is gehaald uit Titanfall 2.