F1 Grand Prix van Rusland krijgt toch geen vervanger

News
woensdag, 18 mei 2022 om 17:00
si202203270391 newsf1648716140
Al snel na de invasie van Oekraïne kondigden de FIA en Liberty Media aan dat de Grand Prix van Rusland afgelast zou worden. De partijen zouden later een vervanger aankondigen, maar die komt er toch niet.
De beslissing van de FIA en Liberty Media betekent niet dat er toch wel een Formule 1 race wordt georganiseerd dit jaar. De Grand Prix in Sochi is nog geannuleerd en zal waarschijnlijk ook niet snel terugkeren op de kalender, zolang er nog steeds Russische troepen in Oekraïne zijn.
Er is alleen besloten om geen vervanger te regelen voor de Grand Prix van Rusland, dat heeft de organisatie laten weten op Formula1.com. Dat betekent dat er dit jaar 22 races worden georganiseerd, in plaats van 23. De reden dat er geen vervanger voor Sochi is gekomen, is omdat de twee ideale partijen geen optie waren.
Door het WK voetbal kon er geen Grand Prix in Qatar georganiseerd worden en een tweede race in Singapore is ook niet haalbaar. De organisatie van de Formule 1 kam daarna tot de conclusie dat de kosten van de 23ste race het niet konden opwegen tegen de kosten.

Geen record meer voor F1

De beslissing heeft daarnaast als gevolg dat er geen record wordt verbroken. Met 23 races op de kalender zou 2022 namelijk de langste Formule 1-kalender in de geschiedenis van de sport zijn geweest. Nu moet het huidige seizoen genoegen nemen met een gedeelde eerste plek, samen met het seizoen van 2021.
Voor de teams in de sport is het wel goed nieuws. Het betekent namelijk dat er slechts één triple header - een periode van drie races achter elkaar - op de kalender staat dit jaar, waardoor de engineers en andere werknemers een weekje extra de tijd hebben om door te brengen met hun familie.

Populair Nieuws