‘Xbox geeft geld terug voor Stalker 2 pre-orders’

News
vrijdag, 09 september 2022 om 12:30
stalker 2f1623841215
Verschillende klanten die een pre-order voor Stalker 2 hadden bij Xbox krijgen hun geld terug. Dat meldt de Poolse publicatie XGP (via VGC). Deze actie heeft alles te maken met de onzekere releasedatum van de game.
De oorlog in Oekraïne heeft allerlei geopolitieke gevolgen, maar ook op kleinere schaal hebben we last van de oorlog. Het is bijvoorbeeld een groot obstakel voor game-ontwikkelaar GSC Game World, die bezig is met Stalker 2: Heart of Chornobyl. Wanneer deze game uit kan komen is inmiddels zo onzeker dat Xbox klanten die een pre-order hadden staan in de Microsoft Store hun geld teruggeeft.
Het bericht dat klanten daarbij ontvangen stelt dat ze hun geld terugkrijgen omdat de game is uitgesteld naar een ‘onbepaalde datum in de toekomst’. Eigenlijk had de game dit jaar uit moeten komen, maar de oorlog in Oekraïne veranderde de situatie. Inmiddels is een groot deel van het ontwikkelingsteam verplaatst naar Tsjechië, maar dat wil niet zeggen dat de ontwikkeling nu ineens helemaal soepel loopt.
Er bestaat nog enige onduidelijkheid over dit geld terug-beleid van Xbox. Zo is het niet bekend of dit ook buiten polen gebeurt. VGC heeft om een reactie gevraagd maar heeft die nog niet ontvangen. Het zal ook moeten blijken of andere stores het voorbeeld van Xbox volgen.

Wanneer is de release van Stalker 2?

De release van Stalker 2 stond eigenlijk gepland voor dit jaar, maar werd al uitgesteld naar 2023. Dat klanten hun geld terug krijgen wijst er bovendien op dat de game ook niet in de eerste maanden van 2023 uit zal komen. XGP vreest zelfs voor een uitstel van meerdere jaren.