Red Bull-baas: "We moeten hard ons best doen om beide titels te verliezen"

News
woensdag, 07 september 2022 om 10:30
max verstappen christian horner helmut marko f1 2022f1662543763
In de Formule 1 heeft Max Verstappen een flinke voorsprong opgebouwd in het kampioenschap. Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, begint dan ook steeds meer in beide titels te geloven.
Het is lastig voor te stellen dat Max Verstappen aan het begin van het seizoen al bijna de hoop op het kampioenschap had opgegeven. De regerend wereldkampioen stond na drie Grands Prix namelijk al 36 punten achter op Charles Leclerc. De Nederlander is sindsdien alleen begonnen aan een ongelofelijke opmars, waardoor hij nu 109 punten voorstaat op de Ferrari-coureur.
Niet alleen in het kampioenschap voor de coureurs doet het team van Red Bull Racing goede zaken, maar ook in het kampioenschap voor constructeurs. Met 511 punten staat RBR ruim voor op Ferrari. Het team uit Maranello moet met 376 punten eerder achteruit kijken naar Mercedes, dat momenteel 346 punten in handen heeft.
Christian Horner begint dan ook steeds meer te geloven dat beide titels gewonnen kunnen worden door Red Bull Racing, zo laat hij weten in gesprek met Formula1.com.

Constructeurstitel zeer belangrijk voor Red Bull

Hoewel de tweede titel voor Max Verstappen de focus is voor een team als Red Bull Racing - dat in de Formule 1 zit om zoveel mogelijk reclame te maken voor het merk - heeft de constructeurstitel ook veel waarde. Sterker nog, volgens Horner hebben beide titels dit jaar evenveel waarde.
De laatste jaren is die titel namelijk gedomineerd door Mercedes. Zelfs vorig jaar, toen Verstappen de WDC won, ging de WCC naar Mercedes toe. "Als we die titel dit jaar kunnen halen, dan is dat even groot als de coureurstitel voor ons."