Zo worden WhatsApp-chats met andere apps beveiligd

News
donderdag, 07 maart 2024 om 14:30
whatsappf1631522124
Door nieuwe EU-wetgeving moet WhatsApp voortaan ook werken met andere chat-apps. De vraag is alleen hoe je chats dan nog beveiligd worden. Nu legt WhatsApp-eigenaar Meta uit hoe dat gaat werken.
De EU wil graag dat grote chat-apps, zoals WhatsApp, compatibel worden met andere apps, zodat mensen meer vrijheid hebben om zelf te bepalen welke app ze willen gebruiken. Zodra dat plan bekend werd, waren er alleen wel veel zorgen dat het een probleem zou zijn voor de privacy. De versleuteling van een bericht is namelijk wat lastiger als er meerdere apps bij betrokken zijn.
Meta gaat dat oplossen door te vragen dat andere apps dezelfde encryptie gebruiken als WhatsApp, genaamd Signal. Een andere mag ook, maar dan wordt er wel gekeken of die aan dezelfde standaarden voldoet als Signal. De ontwikkelaars van andere apps moeten eerst een overeenkomst tekenen met Meta voordat Meta daadwerkelijk aan de slag gaat om WhatsApp met die app te laten werken.
Meta kan beloven dat je berichten beveiligd zijn zolang ze onderweg zijn. Het bedrijf kan alleen niets beloven over wat er met je bericht gebeurt als het is aangekomen in een andere app. Als een ander bedrijf iets fout doet wat betreft privacy, kan Meta daar niets tegen doen.

WhatsApp krijgt veel nieuwe updates

Behalve dat WhatsApp nu met andere berichtendiensten samen moet werken, krijgt de app nog meer nieuwe functies. Meta is al een tijdje druk bezig met allerlei updates. Onlangs is er bijvoorbeeld een nieuwe update uitgerold die nieuwe opties brengt voor de opmaak van je tekst.