'WhatsApp breidt privacy-feature uit naar webversie'

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 14:00
whatsappf1631522124
Niet alle chats in WhatsApp zijn bedoeld voor de ogen van iedereen die toevallig mee kan kijken. Gelukkig heeft de app sinds een tijdje de mogelijkheid om chats te vergrendelen. Ook niet onbelangrijk: die mogelijkheid komt binnenkort ook naar de webversie.
WhatsApp is natuurlijk groot geworden als mobiele app, maar als je op een computer werkt is het ook wel eens handig om de webversie te gebruiken. Daar zit momenteel alleen wel een nadeel aan: chats die je op mobiel vergrendeld hebt, zijn dat niet op de webversie. Iedereen die toegang heeft tot een apparaat waarop jij op het web bent ingelogd kan dus alsnog je gevoelige chats zien.
Maar WABetaInfo heeft ontdekt dat de optie om chats te vergrendelen ook in ontwikkeling is voor de webversie van WhatsApp. Ook wordt er gewerkt aan een pincode-systeem om je toegang te geven tot je vergrendelde chats. In de mobiele app wordt er alleen een pincode gebruikt als je toestel geen vingerafdruk kan scannen, maar op het web wordt een pincode waarschijnlijk de enige optie.

Wanneer komt Chat Lock naar WhatsApp Web?

Het is momenteel nog niet duidelijk op wat voor termijn WhatsApp Web de mogelijkheid krijgt op chats te vergrendelen. De functie is nog in ontwikkeling en het is niet bekend wanneer hij met een update wordt uitgerold. Vermoedelijk worden zowel de mogelijkheid om chats te vergrendelen, als de optie om een pincode in te vullen tegelijk uitgebracht, zodat er geen periode is waarin WhatsApp Web je een chat wel laat verbergen, maar niet laat lezen.
WhatsApp komt binnenkort trouwens met een grote verandering. Om te voldoen aan nieuwe Europese wetgeving moet de app ook werken met andere berichtendiensten. Onlang is bekendgemaakt hoe dat zal gaan werken.