Toyota maakt een Pokémon werkelijkheid

News
donderdag, 07 maart 2024 om 15:30
poksca1f1666271274
Hoewel vrijwel elke Pokémon is gebaseerd op een echt dier of een voorwerp, zal het niet snel gebeuren dat er een hele Pokédex tot leven gebracht kan worden. Maar met één Pokémon lijkt het aardig te lukken. Toyota lijkt druk bezig om een vrij recente Pokémon werkelijkheid te maken.
In Pokémon Scarlet en Violet is er één Pokémon die spelers altijd bij zich hebben, namelijk de legendarische Pokémon op het doosje. In Violet is dat Miraidon, die lijkt op een futuristische motorfiets en ook af en toe daadwerkelijk zijn wielen gebruikt. Toyota is druk bezig met een project om die Pokémon in het echt te maken.
Er zijn veel afbeeldingen van het project gedeeld op Twitter. Informatie is allemaal in het Japans en verspreid over verschillende Tweets, maar het lijkt een officieel project, met medewerking van The Pokémon Company. Naast veel schetsen en kleine modellen, is er ook een prototype op ware grootte.

Toyota’s Miraidon rijdt nog niet

De vraag is of het project al zover is dat Miraidon daadwerkelijk kan rijden. Daar zijn tot dusver nog geen beelden van, maar het prototype is verder heel getrouw aan de game. Miraidons tegenhanger in Scarlet, Koraidon, wordt niet nagemaakt. Aangezien die Pokémon ook niet rijdt, maar op vier poten loopt, zal dat een stuk lastiger zijn om te maken.
Onlangs is trouwens een gloednieuwe Pokémon-game aangekondigd. Deze heet Pokémon Legends Z-A en keert na ruim tien jaar terug naar de Kalos-regio uit X en Y. De game verschijnt in 2025 voor Nintendo Switch. Of hij tegen die tijd ook naar Switch 2 komt, is momenteel nog even de vraag.

Populair Nieuws