WhatsApp gaat eindelijk gewilde extra functies toevoegen

News
donderdag, 22 februari 2024 om 7:00
whatsapp g644384112 1920f1658738905
Gebruikers van WhatsApp kunnen nu aan de slag met een aantal extra functies in de app. Het zijn opties waar veel mensen al een langere tijd om hebben gevraagd.
WhatsApp kent tegenwoordig een hoop verschillende features, maar de app is nog steeds gebouwd op het versturen van tekstberichten naar vrienden, familie en collega’s. Maar met de tekst kan je eigenlijk opvallend weinig doen in WhatsApp. Veel functies die andere tekstprogramma’s wel hebben, ontbreken in de app. Je kan alleen de tekst dik- en schuingedrukt maken of er een streep doorheen zetten.
Maar daar komt nu eindelijk verandering in. WhatsApp heeft namelijk een viertal nieuwe functies aangekondigd waar gebruikers mee aan de slag kunnen in de app op Android, iOS, Mac en WhatsApp Web. Dat meldt The Verge.
De nieuwe functies worden vanaf nu uitgerold in de nieuwe update. Het is mogelijk dat je nog even moet wachten voordat je de nieuwe update kan downloaden, vaak worden de updates voor WhatsApp in waves uitgebracht.

Wat zijn de nieuwe functies in WhatsApp?

Na de update zijn er vier nieuwe manieren om tekst te ‘manipuleren’ in de app. Ten eerste is er de mogelijkheid om een bulleted list te maken. Die wordt automatisch gemaakt als je een streepje voor je bericht zet. Eenzelfde soort lijst met nummers kan je maken door ‘1.’ voor een stuk tekst te zetten.
Als je duidelijker wil maken dat je iets of iemand citeert, dan kan je een block quote maken. Dat doe je door > voor de tekst te zetten. Tot slot kan je ook nog een inline code maken. Om daarvan gebruik te maken moet je de tekst zetten tussen enkele haakjes.