Xbox Live Gold verdwijnt en wordt vervangen door Game Pass Core

News
maandag, 17 juli 2023 om 12:30
game pass coref1689601229
Er wordt weleens vergeten dat Xbox naast Game Pass nog een andere dienst heeft. Maar het lijkt erop dat het einde van Xbox Live Gold nabij is en vervangen wordt door het zogeheten Game Pass Core.

Update - Game Pass Core officieel aangekondigd

Eerder leek het erop dat de aankondiging eerst te vroeg was gedeeld en dat blijkt nu te kloppen. Microsoft heeft vandaag namelijk officieel bekendgemaakt dat Xbox Live Gold binnenkort stopt. De datum van de overgang was alleen niet juist: Game Pass Core zal lanceren op 14 september. Het is nog onduidelijk of de prijs hier hetzelfde blijft als Xbox Live Gold of omhoog gaat naar 9,99 euro per maand.
Origineel bericht:
Xbox Live is het oudste online netwerk voor de consoles, met de lancering in 2002. Als je alle functies van het netwerk wilde gebruiken, dan moest je een Xbox Live Gold-abonnement hebben. Die dienst is later nog eens uitgebreid met maandelijks gratis games, het zogeheten Games with Gold, na het succes van Sony’s PlayStation Plus.
Maar tegenwoordig is Xbox Live Gold een beetje een vreemde eend in de bijt. Microsoft heeft Xbox Live namelijk al in 2021 omgedoopt tot Xbox Network en met een abonnement op Xbox Game Pass Ultimate krijg je ook toegang tot de servers voor multiplayer games.
Het lijkt er dan ook op dat Microsoft afscheid gaat nemen van het laatste gedeelte van Xbox Live. Dat blijkt uit een inmiddels verwijderd artikel van Windows Central. Volgens de waarschijnlijk te vroeg geplaatste publicatie zal Xbox Live Gold verdwijnen vanaf 1 september 2023.

Nieuwe Game Pass tier

In de plaats van Xbox Live Gold zal er een nieuwe versie van Game Pass verschijnen, genaamd Game Pass Core. Die dienst zal ook dezelfde prijs krijgen als zijn voorganger, wat in Nederland 6,99 euro per maand is. Met Game Pass Core kan je online games spelen, profiteren van exclusieve deals en een selectie van meer dan 25 Game Pass games.
Onder de games vallen een aantal grote first party games, zoals DOOM: Eternal, Dishonored 2, Ori and the Will of the Wisps, Psychonauts 2, Hellblade: Senua’s Sacrifice en The Elder Scrolls Online.
Dit bericht is bijgewerkt op 17 juli 2023.