5 redenen om Sky: Children of the Light te spelen op PC

Article
woensdag, 30 augustus 2023 om 11:30
8c918fc1 ba18 4e1d b1e8 cdfd07eefa98f1687609278
Eind dit jaar komt Sky: Children of the Light naar PC. Vraag jij je af of je deze port een kans moet geven? Hier zijn vijf redenen om deze MMO van de makers van Journey eens te proberen.

Het is gratis

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Sky: Children of Light is volledig gratis. Dus als het je interesse ook maar een beetje heeft, waarom zou je het dan niet proberen?
Er zijn wel microtransacties, maar dat zijn uitsluitend kostuums. Dat wil zeggen, er is geen element van pay to win of andere vormen van content waar je je portemonnee voor moet openen. De game zelf is helemaal gratis en het enige dat je kan doen met je geld is er anders uit zien. Sterker nog, je kan cadeaus aan vrienden geven. Dus willen jullie een kostuumfeestje doen, maar is er iemand in de vriendengroep die er even het geld niet voor heeft? Dat probleem is zo opgelost.

Van de makers van Journey

Sky: Children of the Light is van dezelfde makers als Journey. De game die meer zegt dan duizend woorden. Journey was een bijzondere game die vooral ging om ontdekking en coöperatie, zonder dat spelers elkaar de huid vol konden schelden. Het is een bijzondere ervaring die absoluut het spelen waard is als je dat nog niet gedaan hebt. Sky: Children of the Light heeft ook een vergelijkbare emotionele lading als Journey. Het is prachtig en het doet iets met je ziel.
Ook Sky heeft, ondanks dat het een gratis MMO is, stappen gezet om toxiciteit van spelers tegen te gaan. In Sky is sociaal zijn het spel. Je leert elkaar kennen en geeft elkaar een nickname. Je kan elkaar berichten sturen. Maar deze dingen kan je pas doen als je vriendschap level verhoogd is. Daarvoor moet je tijd met elkaar spenderen door samen de wereld te verkennen en dingen te doen. Zo bouw je je eigen sociale cirkel op een veilige manier en kies je zelf met wie je omgaat zonder dat je je zorgen hoeft te maken om nare mensen.

Ontmoet nieuwe mensen

In Europa lijkt Sky: Children of the Light nog niet zo aangeslagen te zijn, maar dat geldt niet voor de rest van de wereld. In de Verenigde Staten en in Azië is de game best groot. Sterker nog, het heeft 216 miljoen spelers, met servers van 10.000 spelers.
Omdat Sky vooral draait om sociaal zijn op je eigen tempo is het een uitstekende plek om mensen te ontmoeten. Het helpt ook dat berichten automatisch vertaald worden naar het Engels, dus je kan gewoon gesprekken voeren met iemand uit China of Mexico zonder last te hebben van de taalbarrière. De onvertaalde tekst staat erboven, wat kan helpen met het leren van vreemde talen.

Online concerten

Tegen de tijd dat dit artikel online is gezet heeft Thatgamecompany net een poging gedaan het wereldrecord 'meeste gebruikers in een virtuele concert' te breken. Dit met een live uitvoering van AURORA. Maar niet gevreesd, ontwikkelaar Jenova Chen verzekerde ons ervan dat er nog tig andere concerten zullen zijn om bij te wonen.
Zo'n optreden is dan ook een bijzonder gebeuren. Duizenden spelers verzamelen zich in het Colosseum om het mee te maken. De aanwezigen worden meegenomen in een interactieve reis die geleid wordt door de muzikanten. Achteraf zullen de artiesten zelf ook rondlopen, dus misschien maak je wel vrienden met een beroemdheid! En omdat Sky helemaal gratis is, zijn de concerten dat dus ook. Dus er is geen enkele reden om niet een keer eentje mee te maken.

Volledige crossplay

Sky: Children of the Light is niet een game waar je snel of accuraat hoeft te zijn, wat het ideaal maakt voor crossplay. Dat dachten de ontwikkelaars ook, want je kan zonder problemen spelen met vrienden op de Switch, PlayStation of PC.
Wil je wat tijd doorbrengen met je vrienden, dan hoef je je geen zorgen te maken over welke systemen ze nou gebruiken. Gewoon elkaar opzoeken en lekker aan de slag. Er is zelfs cross progressie, dus je kan lekker experimenteren met verschillende platforms of afwisselen afhankelijk van wat je op dat moment wil. Een beetje rondlopen doe je misschien liever op je mobiel, maar een concert is het grote scherm waarschijnlijk waard.

Kan niet wachten

Heb je zin om Sky: Children of the Night uit te proberen? De game komt eind dit jaar naar de PC, maar is nu al beschikbaar op PlayStation 4 en 5, Switch en mobiel. Dus neem eens een kijkje!