Zo verandert Diablo 4 na de beta

News
dinsdag, 18 april 2023 om 11:30
110422 epicbattles 001 png jpgcopyf1680676904
Het duurt niet lang meer voordat spelers aan de slag kunnen met Diablo 4. Velen hebben de game zelfs al even gespeeld tijdens de beta, als ze door de lange wachtrijen wisten te komen. Blizzard heeft nu onthuld hoe de game na de beta is aangepast.
Wie Diablo 4 onlangs heeft gespeeld zal waarschijnlijk tegen wat problemen zijn aangelopen. De game was tenslotte nog niet klaar en het was de bedoeling om potentiële problemen op te sporen. Op basis van feedback heeft Blizzard het één en ander veranderd aan de game.
Een belangrijk punt is de hoeveelheid backtracking die spelers moeten doen in bepaalde dungeons. Dat was volgens veel spelers in sommige dungeons net even te veel. Daarom is de layout van een aantal dungeons aangepast om routes beter te optimaliseren, met name in de Fractured Peaks zone.
De laatste overlevende vijanden komen nu ook achter je aan in de hoop dat je minder hoeft te backtracken voor een Kill All Monsters objective. Daarnaast is de kans op een dungeon event aanzienlijk verhoogt (het was 10 procent, nu 60 procent). Verschillende classes zijn ook aangepast voor een betere balans.

Wanneer is de release van Diablo 4?

Als je een uitgebreider overzicht wil van alles dat Blizzard heeft veranderd naar aanleiding van de beta, kun je terecht op de website van de ontwikkelaar. Als je liever verrast wordt moet je nog even geduld hebben tot de game verschijnt. Dat is gelukkig minder dan twee maanden in de toekomst, namelijk op 6 juni.