Zo kan je Game Pass enorm goedkoop scoren

News
maandag, 17 april 2023 om 10:30
pc game pass gamesf1648052750
De drie maanden Game Pass voor 1 euro deal van Microsoft is niet meer. Tenminste, niet in Nederland. Toch is het via een kleine omweg nog mogelijk om van deze deal gebruik te maken zonder VPN of andere toeters en bellen. Wij leggen uit hoe je toch nog enorm goedkoop Game Pass kan scoren.
Vorige maand leek er een einde gekomen aan de jarenlange mogelijkheid om via een trial abonnement voor slechts 1 euro voor één of drie maanden (afhankelijk van de aanbieding op dat moment) een Game Pass abonnement af te sluiten. Microsoft liet weten deze trial niet langer meer aan te bieden, waardoor abonnees aangewezen leken op het reguliere abonnement van 9,99 euro (voor PC of Xbox Game Pass) of 12,99 euro (voor Game Pass Ultimate).
Nu blijkt deze actie toch niet helemaal verdwenen te zijn: in de Microsoft Store in IJsland wordt ngo steeds 3 maanden Game Pass voor 144 kronen aangeboden. 144 kronen is omgerekend ongeveer 1 euro. Let wel: dit betreft de PC Game Pass, niet de Xbox Game Pass of Game Pass Ultimate.
Ga je naar de IJslandse Store pagina, dan zie je uiteraard de site in de IJslandse taal. Dat hoeft geen probleem te zijn, de stappen spreken eigenlijk voor zich. Dit zijn de stappen die je moet volgen:
  1. Open de MS Store op de pagina van de PC Game Pass aanbieding
  2. Kies 'Join special offer'
  3. Als je nog niet ingelogd bent, log dan in met het Microsoft account waarop je het abonnement wil afsluiten.
  4. Vul in het volgende scherm je creditcard gegevens in met deze gegevens en druk op 'Vista'
    1. de creditcard van je keuze,
    2. het kaartnummer,
    3. de naam zoals die op de kaart vermeld staat
    4. de geldigheidsduur (maand/jaar)
    5. de CCV code (die vind je op de achterkant van je creditcard)
    6. straat, provincie, postcode en land
Je abonnement is nu afgesloten. In het vervolgscherm kan je, als je dat wil, meteen je abonnement weer cancellen. Hiermee vermijd je dat je per ongeluk je abonnement door laat lopen terwijl je dat niet meer wil.

Game Pass blijft een prachtige optie om veel games vrijwel gratis te spelen

Game Pass is een uitstekende manier om op je PC nieuwe games te ontdekken. Voor een vast bedrag per maand of jaar krijg je toegang tot een enorme bibliotheek aan games om te spelen. Elke maand wisselt de samenstelling van het aanbod. Zo verdwijnt er elke maand een aantal games, maar komen er ook weer nieuwe games bij.
Zo kun je letterlijk games proberen die je misschien eerder nooit gekocht zou hebben. Het verbreedt dan ook zeker je horizon! Bovendien heeft Microsoft beloofd om games van de eigen studio's direct bij lancering meteen via Game Pass beschikbaar te maken. Zo zullen Game Pass abonnees later dit jaar meteen met Redfall en Starfield aan de slag kunnen, zodra die uitkomen. Aangezien deze games ook op PC uit komen, kan je gedurende je drie maanden trial in ieder geval het aankomende Redfall gewoon voor 1 euro spelen! Ook recente games als Atomic Heart, Woo Long, Ghostwire Tokyo en Minecraft Legends zijn gewoon meteen speelbaar.
Let op: het is niet bekend hoe lang deze actie geldig is. Scoor daarom snel je PC Game Pass voor 1 euro en speel alle PC games in de selectie tot half juli voor 1 euro!