Microsoft stopt met extreem goedkope Game Pass Ultimate deal

News
maandag, 27 maart 2023 om 11:30
xbox game passf1678956827
Jarenlang konden gamers heel voordelig Game Pass Ultimate uitproberen en dat met een paar handelingen heel lang rekken, maar die tijd is voorbij. Microsoft heeft per direct de mogelijkheid gestopt om wel heel voordelig Game Pass Ultimate af te sluiten.
Iedereen kent inmiddels Game Pass wel: de abonnementsservice van Microsoft waarbij abonnees honderden games kunnen spelen in een wisselende samenstelling, maar waar altijd alle first party games van Microsoft op dag één verschijnen.
Wie nog geen abonnement op Game Pass had, had de mogelijkheid om de abonnementsdienst een maand lang uit te proberen voor slechts 1 euro. Vergeleken met de reguliere prijs van 12,99 euro is dat natuurlijk een schijntje!
Daar is nu helaas een einde aan gekomen. Nadat gamers al eerder constateerden dat de trial aanbieding nergens meer te vinden was, heeft Microsoft bij monde van Kari Perez, hoofd Global Communications van Xbox, tegen The Verge verklaard inderdaad gestopt te zijn met deze trial aanbieding. In plaats daarvan wordt nu gekeken naar andere manieren om Xbox Game Pass Ultimate en PC Game Pass te promoten.
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579

Geen goedkope Game Pass Ultimate meer

Kari Perez meldt geen achterliggende reden waarom Xbox gestopt is met de trial aanbieding. Mogelijk vond Microsoft het tijd om te stoppen met het oogluikend toestaan dat gamers jarenlang Game Pass Ultimate voor een wel heel lage prijs aan wisten te schaffen door de bekende '36 maanden truc'.
Microsoft maakte het de afgelopen maanden immers ook al steeds lastiger om via VPN in het buitenland aangeschafte codes te verzilveren. Overigens werkt de upgrade van Xbox Live Gold naar Game Pass Ultimate nog steeds, hoewel dit dus nu iets minder voordelig geworden is.
De 1 euro trial voor Xbox Game Pass Ultimate was een prachtige manier voor nieuwe gamers om Game Pass te ontdekken. Nu deze mogelijkheid er niet meer is, is het even afwachten met welke nieuwe promoties Microsoft gaat komen. Mogelijk zal hier het nieuw te introduceren Friends & Families abonnement bij centraal staan.