Xbox breidt Game Pass familieplan verder uit

News
woensdag, 22 februari 2023 om 11:30
xbox game pass greenf1648798062
Terwijl Netflix probeert te voorkomen dat je de kosten van een account deelt, slaat Microsoft een heel andere richting in. Het bedrijf wil juist graag dat je Game Pass kan delen met vrienden en familie. Het famlieplan dat getest wordt, komt daarom nu naar meer landen.
Er waren al een tijdje geruchten over een familieplan voor Xbox Game Pass. Die werden vorig jaar bevestigd dankzij een test in Colombia en Ierland. Blijkbaar is de test een redelijk succes, want het Game Pass familieplan wordt nu naar nog zes andere landen gebracht.
Nederland zit daar nog niet bij, dus we moeten nog even geduld hebben. In Chili, Hongarije, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Zweden kunnen spelers wel aan de slag met het familieplan. Met dan plan kunnen maximaal 5 spelers voor één bedrag van Game Pass profiteren.
Er zitten nog wat haken en ogen aan het plan. Zo kan alleen degene op wiens naam het familieplan staat, een bestaand abonnement omzetten. Wie uitgenodigd wordt om zich aan te sluiten bij het familieplan van een ander, moet het eigen abonnement opzeggen of eerst laten verlopen. Of dat op den duur anders zal zijn is niet bekend

Wanneer komt het Game Pass familieplan naar Nederland?

Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer Microsoft het familieplan nog verder gaat uitbreiden. Dat landen als de VS nog geen toegang hebben suggereert dat alles nog steeds in een testfase zit. Nederland wordt door veel landen wel gebruikt als testland, dus het zou kunnen dat we relatief snel aan de beurt zijn.

Populair Nieuws