Zo begint Zelda: Tears of the Kingdom!

News
maandag, 17 april 2023 om 17:30
tears of the kingdom 1f1663165418
Onlangs kwam Nintendo met de laatste trailer voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Er werd veel getoond, maar wat er zoal te zien was, riep ook weer veel vragen op. Nintendo heeft nu in ieder geval één vraag alvast beantwoord.
Het moge inmiddels duidelijk zijn dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom je niet zomaar de kaart van Breath of the Wild onveranderd voorschotelt en verwacht dat je het de tweede keer net zo leuk vindt. Trailers tonen een veranderd landschap, grotten en natuurlijk mysterieuze eilanden in de lucht. Maar waar begin je op zo’n uitgebreide kaart?
Die vraag heeft Nintendo beantwoord op de officiële website van de game. Daarop staat te lezen dat Links avontuur begint op één van de eilanden die plotseling boven Hyrule zijn verschenen. Daar moet hij eerst nieuwe vaardigheden leren voordat hij weer naar de grond kan afdalen om zijn avontuur te beginnen.
Daarmee lijkt tenminste één van de eilanden dus een rol te vervullen die vergelijkbaar is met het Great Plateau uit Breath of the Wild. Ook daar maakten spelers eerst geleidelijk aan kennis met Links vaardigheden, voordat ze écht de wijde wereld in konden gaan. Trailers doen wel vermoeden dat er vrij veel eilanden zijn, dus ook na de eerste uren keer je waarschijnlijk vaak terug naar de lucht om daar meer te ontdekken.

Wat zijn de Sky Islands in Tears of the Kingdom?

Dat de Sky Islands, zoals ze genoemd worden, het startpunt zijn van de game zal voor velen interessant zijn, maar daarmee zijn er nog steeds veel onbeantwoorde vragen. Hoe komt Link bijvoorbeeld op de Sky Islands terecht en waar komen de eilanden zelf vandaan? Het heeft duidelijk iets met de mysterieuze Zonai te maken, maar wie antwoorden wil zal de game moeten spelen wanneer hij uitkomt op 12 mei.