Dit moet je moet weten voor je aan Zelda Tears of the Kingdom begint

Article
donderdag, 20 april 2023 om 15:00
the legend of zelda tears of the kingdomf1672304291
Volgende maand is het dan eindelijk zover. Het langverwachte vervolg van The Legend of Zelda: Breath of the Wild staat dan op de planning. Voordat je met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom aan de slag gaat, zijn er alleen wel een aantal dingen die je moet weten. Wij zetten ze voor je op een rijtje.
The Legend of Zelda Tears of the Kingdom is het langverwachte vervolg op de open-world game die in 2017 velen omver wist te blazen. Met een compleet andere aanpak voor een open wereld konden fans honderden uren plezier halen uit Links avontuur in Hyrule. Anno 2023 is het tijd om terug te keren naar de wereld in een vervolg, maar voor je met de game begint zijn er alleen wel flink wat dingen die je vooraf moet weten.

1. Oorspronkelijk een uitbreiding

We trappen af met het feit dat The Legend of Zelda Tears of the Kingdom oorspronkelijk geen losse game had moeten zijn. Het idee achter het vervolg op Breath of the Wild was oorspronkelijk namelijk bedoeld als een DLC, maar doordat het ontwikkelingsteam teveel ideeën had, werd ervoor gekozen om deze uit te werken in een tweede deel.
Tal van die ideeën hebben we al gezien in de verschillende trailers van de game. Zo worden eilanden in de lucht een groot onderdeel van het tweede deel, net als een verhaal waaruit blijkt dat Calamity Ganon toch nog niet helemaal verslagen is. Link en Zelda moeten dus opnieuw ten strijde trekken, al waarschuwt Zelda dat Link dit keer misschien wel eens kan verliezen.
the legend of zelda tears of the kingdomf1675934329

2. Tal van nieuwe vaardigheden

Toch zullen spelers daar een stokje voor proberen te steken. Dat doen ze met een scala aan nieuwe gameplaymogelijkheden. Deze worden via nieuwe vaardigheden geïntroduceerd. Van wat tot nu toe bekend is, zijn er vier grote nieuwe abilities om te gebruiken in Tears of the Kingdom.
Zo heb je Recall, een vaardigheid waarmee je de tijd gedeeltelijk terug kunt draaien. Dit is alleen van toepassing op specifieke voorwerpen in de wereld, waarmee je bijvoorbeeld een vallend rotsblok van een luchteiland weer terug naar het eiland kunt brengen. Anderzijds heb je ook de Ascent-vaardigheid waarmee je gemakkelijker bergen kunt beklimmen. Als je in een grot staat, kun je met deze vaardigheid namelijk door het plafond van de grot, waarna je uitkomt op de grond bovenop de grot.
De andere twee vaardigheden zijn Fuse en Ultrahand, twee abilities die voor veel meer creatieve mogelijkheden zorgen in Hyrule. Zo kun je Fuse gebruiken om voorwerpen te combineren en compleet nieuwe creaties kunt maken als het aankomt op wapens en schilden. Via Ultrahand kun je juist bouwkundige creaties vormen, zoals een hovercraft die werkt via een paar ventilatoren en een vlot dat je bouwt van een aantal boomstammen.

3. De laatste trailer is uit

Het is nog maar minder dan een maand wachten tot de game officieel verschijnt. Om dat te vieren heeft Nintendo de laatste trailer van de game uitgebracht. Deze toont eindelijk wat meer details van het verhaal van de game. Dat niet alleen, maar ook wordt een duidelijker beeld gegeven van de spelwereld en die lijkt wel degelijk flink te verschillen van de game uit 2017.
Zo wordt duidelijk dat de spelwereld van Breath of the Wild in volle glorie blijft bestaan en dat er juist dingen gebeuren in het vervolg die de wereld op de schop nemen. Daarbij werd duidelijk dat we dit keer de grond onder Hyrule mogen verkennen en dat de luchteilanden een stuk groter zijn dan oorspronkelijk gedacht.
zelda tears of the kingdom luchtf1676465938

4. Meerdere lagen

Een grote reden om skeptisch te zijn voor het vervolg van The Legend of Zelda: Breath of the Wild is dat Hyrule misschien niet zoveel veranderd is in de 2023-titel. Daar heeft de nieuwe trailer wel verandering in gebracht. Op basis van de beelden wordt duidelijk dat je in het vervolg naast het land en de lucht ook de underground van Hyrule uitgebreid kan verkennen.
Tel daarbij flink wat aangepaste gebieden op de landvlaktes die spelers al kenden en het is duidelijk dat er genoeg reden is om Hyrule opnieuw te verkennen.

5. Er is een speciale Switch

Om af te sluiten is het ook nog goed om te melden dat er een speciale Switch aankomt voor fans van The Legend of Zelda Tears of the Kingdom. Waar de oorspronkelijke game verscheen samen met de Switch, komt er nu een versie uit van de Nintendo Switch OLED die volledig in het teken staat van de game. Deze is dan ook voor de echte liefhebber.
In tegenstelling tot eerdere Limited Edition-console van de Switch is deze nog niet uitverkocht. Op verschillende plekken kun je de console dan ook nog in de pre-order zetten. De game zelf zit alleen niet inbegrepen bij deze editie.