Spelers nu al niet blij met Call of Duty Modern Warfare 2 update

News
woensdag, 16 november 2022 om 18:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Vanavond verschijnt Call of Duty Warzone 2.0, tegelijk met seizoen 1 van Modern Warfare 2. De games zijn met elkaar verbonden, maar dat is ook het geval op manieren waar fans niet blij mee zijn. Zo lijkt er een wapen te zijn dat alleen via één specifieke game-modus vrijgespeeld kan worden.
Traditioneel gezien kunnen Call of Duty spelers alle wapens die de game biedt vrijspelen in de multiplayer van de huidige Call of Duty (dit jaar Modern Warfare 2) of Warzone. Maar het lijkt erop dat verschillende wapens die met seizoen 1 naar de games komen onlosmakelijk zijn verbonden aan andere game-modi. Met name de M13B doet veel stof opwaaien.
Er worden namelijk screenshots gedeeld waarop te lezen is dat dit wapen alleen via de nieuwe DMZ modus vrijgespeeld kan worden (via Eurogamer). Je moet daarvoor de chemist in de radiation zone van de modus verslaan. Vervolgens kan er maar één persoon per squad het wapen daadwerkelijk claimen, waardoor de rest van de squad de modus helemaal opnieuw moet spelen.
Dit kun je zien als aanmoediging om de DMZ modus te proberen, maar sommige spelers voelen zich gemanipuleerd. Als je DMZ niet leuk vindt maar het wapen wel wil kunnen gebruiken, moet je overgaan tot een microtransactie via de in-game store. De verwachting is dat het wapen erg belangrijk wordt in de multiplayer van Warzone 2.0 en Modern Warfare 2, aangezien het snel schiet en weinig recoil geeft.

Wanneer verschijnen Warzone 2.0 en DMZ?

Hoe erg het in de praktijk wordt om aan dit nieuwe wapen te komen gaat vanavond duidelijk worden. Warzone 2.0, de DMZ modus en seizoen 1 van Modern Warfare 2 worden namelijk vandaag beschikbaar. Vanaf 19.00 uur kun je met de nieuwe content aan de slag, maar de update kun je nu alvast downloaden.