Zeven verdachten aangehouden wegens overval Netflix-serie Lupin

News
dinsdag, 22 maart 2022 om 8:30
rsz al 101 unit 02663f1623402604
Eind vorige maand werd de set van Netflix’ hitserie Lupin overvallen. De Franse politie meldt nu dat er zeven arrestaties zijn verricht in de zaak. Drie van hen zitten nog vast. Hoewel de andere vier zijn vrijgelaten blijven ze wel verdachten.
Afgelopen maand braken tijdens de opnames van de Netflix-serie Lupin ongeveer twintig mensen met bedekte gezichten in op de set, nadat ze eerst met hevig vuurwerk hadden gegooid. Er vielen geen gewonden. Wel was er naar schatting 300.000 euro aan apparatuur gestolen. Een deel van de buit is inmiddels teruggevonden in het huis van één van de verdachten.
De verdachten in de zaak zijn tussen de dertien en eenentwintig jaar. Ze worden aangeklaagd wegens een gewapende overval, het deel uitmaken van een gang en het stelen van goederen. De politie is nog op zoek naar meer daders.
Lupin gaat ironisch genoeg over meesterdief Assane Diop (Omar Sy) die, geïnspireerd door de fictieve dief Arsène Lupin, gerechtigheid voor zijn vader zoekt. Momenteel wordt het derde seizoen opgenomen. Na de overval werden de opnames diezelfde dag stilgelegd, maar ze begonnen de volgende werkdag weer.

Inbraak set The Crown

Lupin is niet de enige Netflix-set die slachtoffer werd van een diefstal. Ook The Crown werd een dag eerder bestolen van antieke voorwerpen met een totale waarde van 200.000 dollar. Een vertegenwoordiger gaf aan dat de spullen vervangen worden en ze geen vertraging verwachten. In deze zaak zijn er nog geen verdachten aangehouden.