Nieuwe The Witcher-game aangekondigd door CD Projekt RED

News
maandag, 21 maart 2022 om 18:30
the witcher 3 special armorf1618587073
The Witcher 4 was al een tijdje een gegeven. De game is nu dan ook inderdaad formeel aangekondigd. CD Projekt RED maakt een nieuwe Witcher-game in Unreal Engine 5.
Opvallend genoeg wordt de nieuwe game nergens expliciet ‘The Witcher 4’ genoemd. CD Projekt RED spreekt van een nieuwe game die ‘een nieuwe sage voor de franchise aftrapt’. Wat daar precies mee bedoeld wordt is nog onduidelijk. Er is eerder gesuggereerd dat niet Geralt, maar Ciri het speelbare personage van The Witcher 4 zou kunnen zijn.
Mogelijk doelt deze omschrijving als een nieuwe saga ook deels op een technische verandering. De nieuwe game wordt namelijk niet gemaakt in de REDengine, zoals zijn voorganger en Cyberpunk 2077, maar in Unreal Engine 5. Het is het begin van een partnerschap met Epic Games. De REDengine zal nog wel voor toekomstige Cyberpunk 2077-content gebruikt worden.
In dat partnerschap omvat ook de verdere ontwikkeling van Unreal Engine 5 en potentiële toekomstige versies van de Engine. CD Projekt RED geeft aan nauw met Epic te gaan samenwerken. Het belangrijkste doel is om Unreal Engine 5 beter geschikt te maken voor open world games.

Wanneer verschijnt ‘The Witcher 4’?

Er is nog niets bekend over wanneer de nieuwe Witcher-game verschijnt. Ook is het onduidelijk wanneer we er voor het eerst iets van gaan zien. CD Projekt RED heeft na de desastreuze lancering van Cyberpunk 2077 een hoop vertrouwen terug te winnen, dus wellicht wil het bedrijf niet meteen van alles beloven.

Populair Nieuws