Ori-ontwikkelaar Moon Studios beschuldigd van wanbeheer

News
dinsdag, 22 maart 2022 om 9:00
ori 1f1656080841
De oprichters van Moon Studios, de studio achter Ori and the Blind Forest, zijn beschuldigd van giftig gedrag en wanbeheer. Dit blijkt uit interviews die VentureBeat hield met verschillende werknemers.
Thomas Mahler en Gennadiy Korol, de oprichters van Moon Studios, de studio bekend van de Ori-games, zouden een werkomgeving hebben gecreëerd waar iedereen zijn mening kan uiten zonder angst voor vergelding. Dit leidde ertoe dat de oprichters zowel elkaar als hun personeel verschillende keren beledigden, zo blijkt uit het verslag van VentureBeat. Zo gaven beide mannen als feedback op een intern verslag dat ‘het niemand kan schelen wat je echt denkt’ en ‘lol, je bent achterlijk’.
Personeel uitte ook bezorgdheid over het onderwerp van Moon Studios' volgende project met de werktitel Forsaken. De hoofdpersoon van de game zou aanvankelijk een slachtoffer van verkrachting zijn. Mahler zou volgens Venturebeat erop aangedrongen hebben dat dit het oorsprongsverhaal van het personage zou zijn om de motivatie te creëren dat ze later een ‘badass’ zou worden. Na ‘weken van ruzie’ kwam hij van deze beslissing terug.
ori 2f1583752017

Reactie Moon Studios

Mahler en Korol hebben sindsdien gereageerd op het verslag. Voor het artikel gepubliceerd werd hielden ze ook een vergadering met personeel, waarin ze het volgende zeiden:

‘’Of het wel of niet een goed idee was, is niet het punt. Een verhaal schetsen dat er meer aan de hand is, is eerlijk gezegd een beetje oneerlijk. De manier waarop dit artikel dingen zal karakteriseren, kan oneerlijk zijn. Dat betekent niet dat we perfect zijn. Het betekent niet dat we niet kunnen of moeten verbeteren.’’

- Gennadily Korol, medeoprichter Moon Studios
In een verklaring aan Venturebeat schrijft Moon Studios niet te geloven dat 'de ervaringen die door [VentureBeats] vragen werden gesuggereerd representatief zijn voor de meer dan 80 Moon Studios-teamleden die elke dag geweldig werk doen – noch geloven we dat ze representatief zijn voor de ervaringen van voormalige leden van ons team.’ Het bedrijf zegt trots te zijn op zijn ‘geschiedenis van het gelukkig maken van mensen, het bevorderen van hun loopbaan en het bijdragen aan hun financiële succes’.

‘’Als we soms meedogenloos direct zijn in onze kritieken en uitdagingen, zijn we ook oprecht en uitgesproken in onze lof. We zijn ongelooflijk trots op alles wat we samen hebben opgebouwd en bereikt.’’

- Moon Studios

Populair Nieuws