Oppo laat nieuwe smartphone-camera zien voor haarscherpe foto's

News
donderdag, 19 augustus 2021 om 10:00
7b63b957 bf76 4f06 b2fe 921b0db53668f1584352902
Smartphone-fabrikanten komen steeds met nieuwe technologieën en concepten. Zo heeft Oppo nu een interessante nieuwe smartphone-camera getoond, die moet zorgen voor haarscherpe foto’s over alle afstanden.
Als het aankomt op het maken van foto’s komen smartphones steeds dichter in de buurt van grote en peperdure spiegelreflex camera’s. Er is alleen één aspect waar het verschil snel duidelijk wordt en dat is wanneer je foto’s wil maken over een grote afstand. Dan moeten smartphone-camera’s namelijk gebruikmaken van digitale zoom, waardoor de kwaliteit snel naar beneden dondert.
Mogelijk komt daar alleen in de nabije toekomst verandering in. Tijdens het Future Imaging Technology Launch Event van Oppo, heeft de fabrikant een interessante nieuwe technologie voor smartphone-camera’s uit de doeken gedaan. Dat meldt The Verge.
De nieuwe technologie is een telephoto lens met een continuous optical zoom. In tegenstelling tot de periscope telephoto lenses kan de lens bewegen over de 85 tot 200mm zoom range. Dat betekent dat foto’s in theorie altijd scherp blijven op elke afstand en je dus geen digitale zoom, cropping of kunstmatige verscherping nodig hebt.

Nieuwe smartphone-camera nog niet in zicht

Wanneer we de gloednieuwe technologie in een smartphone van Oppo kunnen verwachten, dat is nog niet bekend. Het evenement is namelijk bedoeld om technologieën te laten zien waar het bedrijf mee bezig is, maar die nog in de vroege fase zitten. Het kan dus nog een paar jaar duren voordat Oppo een smartphone lanceert met op papier een perfecte camera. Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat de Chinese fabrikant, of een concurrent, daarmee op de markt verschijnt.