Apple zou iPhone update voor Spotify in EU bewust tegenhouden

News
vrijdag, 15 maart 2024 om 14:00
spotify 1360002 1920f1589289756
Apple moet voortaan toestaan dat er verwijzingen naar andere betaalmethodes worden gemaakt in de App Store. Maar de techgigant zou nu juist een iPhone update voor Spotify om die reden bewust tegenhouden.
Eerder deze maand heeft Apple een boete van maar liefst twee miljard dollar gekregen van de Europese Unie, na jarenlange klachten van Spotify over de regels in de App Store. Blijkbaar is die boete niet hard genoeg aangekomen, want volgens Spotify houdt Apple nu bewust een belangrijke update tegen in de EU.
Met de update voor iPhone wordt namelijk informatie toegevoegd in de app over abonnementen. Door de uitspraak van de Europese Commissie eerder deze maand moet Apple namelijk toestaan dat verwijzingen naar andere betaalmethodes worden toegevoegd, waardoor de hoge commissie voor het techbedrijf omzeild kan worden.

Een groot probleem voor Spotify

Volgens Spotify is de update al op 5 maart ingediend bij Apple, maar er is nog steeds geen reactie gekomen vanuit het bedrijf. Dat meldt The Verge. Niet alleen wordt daardoor niet die informatie toegevoegd, de streamingdienst kan op deze manier ook geen bugfixes en andere features toevoegen in de app.
In een email aan de Europese Commissie laat Spotify weten dat het ‘opnieuw een voorbeeld is van hoe Apple, als het niet gecontroleerd wordt, probeert om de beslissing van de Commissie te omzeilen of er niet aan te voldoen’. De streamingdienst hoopt dat er contact opgenomen wordt met Apple om de update er doorheen te krijgen.