Update - Zelfrijdende Tesla vermoedelijk oorzaak van omgekomen mensen

News
maandag, 19 april 2021 om 18:00
tesla autof1594292410
Zaterdag zijn twee mannen in de Amerikaanse staat Texas omgekomen in een auto-ongeluk met een Tesla. De kans is groot dat het ongeluk is gebeurd door de zelfrijdende Tesla functie.

Update - Elon Musk mengt zich in de zaak

Elon Musk heeft zich nu ook uitgesproken over de zaak rondom een zelfrijdende Tesla die vermoedelijk de oorzaak is van twee mensen die om het leven kwamen. De oprichter van Tesla laat op Twitter weten dat datalogs tot nu toe tonen dat de automatische piloot uitgeschakeld was en dat de autopiloot standaard de lijnen van de weg moet volgen. De weg waarop de bestuurders zich bevonden had alleen geen strepen, wat ook een bijzondere ontwikkeling is in de zaak.

Oorspronkelijke bericht hieronder:
Voordat de crash plaatsvond, was de zelfrijdende functie vermoedelijk ingeschakeld. Niemand zat in de bestuurdersstoel, dat melden autoriteiten. De auto waar de mannen in reden was een Tesla Model S uit 2019. Volgens de politie vloog de auto met enorme snelheid uit de bocht en belandde tegen een boom aan, waardoor het vlak daarna in brand vloog.

Zelfrijdende Tesla waarschijnlijk de oorzaak

Uit het eerste onderzoek naar de autocrash van zaterdag bleek dat de twee mannen op de bijrijdersstoel en de achterbank zaten. Niemand zat dus achter het stuur. Het is nog niet geheel zeker dat de automatische piloot-functie de daadwerkelijke oorzaak was van het ongeluk. Daarom wordt er nog onderzoek gedaan of dit wel ingeschakeld was.
Alhoewel Tesla, het miljardenbedrijf van Elon Musk, de zelfrijdende functie promoot als een veiligere manier van autorijden en de functie binnenkort beschikbaar wil maken voor meer klanten, zijn er in de afgelopen tijd steeds meer ongelukken gebeurd met deze auto's. Op dit momenten lopen er in Amerika 27 onderzoeken naar het automerk.
Tesla heeft wel al vaker benadrukt dat de chauffeur van de auto nog steeds zijn handen achter het stuur moet hebben om de controle over te nemen als dat nodig is. Naar aanleiding van het ongeluk zaterdag was het Amerikaanse autobedrijf van Elon Musk niet bereikbaar voor commentaar.

Populair Nieuws