Analist lijkt naar tweede Zelda in 2023 te hinten

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 9:00
tears of the kingdomf1683724951
Eerder dit jaar verscheen eindelijk The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, een game waar je als je wil maanden mee zoet kunt zijn. Zelda-fans zullen dan ook niet snel om nog meer vragen. Een analist lijkt alleen te suggereren dat er nog meer komt.
Game-industrie analist Serkan Toto heeft een opmerkelijke Tweet geplaatst, zo is opgemerkt door een Reddit-gebruiker. In die Tweet schrijft Toto Z R 2023. Dat geeft op zichzelf niet veel houvast om te denken dat het om Zelda gaat, maar hij lijkt erg op een inmiddels ruim twee jaar oude Tweet, die daar vrijwel zeker wel om ging.
Die Tweet werd vlak voor de Nintendo Direct van juni 2021 geplaatst en luidde “Z2 2022”. In de Direct die volgde kondigde Nintendo aan dat Tears of the Kingdom (destijds nog bekend als Breath of the Wild 2) in 2022 zou verschijnen. Zowel de nieuwe als de oude Tweet zijn inmiddels verwijderd, maar het is duidelijk dat Toto in 2021 inderdaad iets wist over Zelda en het is niet te ontkennen dat de tekst van de nieuwe Tweet doet denken aan die van twee jaar geleden.
Er wordt dan ook gespeculeerd dat Toto hier hint naar de release van een Zelda remake of remaster (vandaar “R”) in 2023. Toto is ook niet de eerste die aanwijzingen geeft dat er dit jaar nog een Zelda-verrassing op het programma staat. Welke game dat zou zijn is de vraag: het is niet heel waarschijnlijk dat er nog een Nintendo Direct is dit jaar, dus de aankondiging én release van een grootschalige remake lijkt wat veel gevraagd.

Wordt een Zelda remaster plotseling uitgebracht?

Er gaan al heel lang geruchten dat Nintendo The Wind Waker en Twilight Princess op zeker moment naar Switch wil brengen. Gedurende het jaar heeft Nintendo al meerdere GameCube-remasters, namelijk Metroid Prime en Pikmin 1 + 2 plotseling uitgebracht, met een fysieke editie die later volgde. Aangezien The Wind Waker en Twilight Princess ook GameCube games zijn, lijkt een vergelijkbare aanpak een manier waarop er in een relatief kort tijdsbestek toch nog een Zelda-remake of remaster kan verschijnen.