Max Verstappen verbreekt op indrukwekkende wijze 70 jaar oud F1-record

News
maandag, 06 november 2023 om 12:30
max verstappen gp brazilie 2023 overwinningf1699264666
Max Verstappen mag opnieuw een record op zijn naam schrijven. De Nederlander heeft namelijk het record voor het hoogste percentage overwinningen in één seizoen te pakken, dat al 70 jaar in handen was van Alberto Ascari.
Het huidige seizoen kan nu echt de boeken in als één van de meest dominante seizoenen van een F1-coureur ooit. Misschien wel het dominantste seizoen ooit. Max Verstappen wist al veel records op zijn naam te zetten, zoals het meeste aantal overwinningen in één seizoen en het meeste aantal punten, maar die zijn makkelijker te krijgen door het hogere aantal races per seizoen.
Maar nu Verstappen ook het record in handen heeft van het hoogste percentage aan overwinningen in één seizoen, spreken zelfs de statistici niet meer de dominantie van de Nederlander tegen. In 1952 wist Alberto Ascari namelijk 75 procent van de races in één seizoen te winnen, door met zijn Ferrari als eerste over de streep te komen in zes van de acht Grands Prix dat jaar.
Met de overwinning in Brazilië komt Verstappen nu op 17 overwinningen in 2023 te staan. Als de drievoudig wereldkampioen niet de aankomende races in Las Vegas en Abu Dhabi wint, dan komt hij op 77 procent te staan en dus hoger dan Ascari. Wint Verstappen beide races, dan komt hij op een onvoorstelbare 86 procent te staan.

Speciaal nummer om het te vieren

Tijdens de cooldown lap feliciteerde Red Bull Racing en race engineer Gianpiero Lambiase de coureur met zijn overwinning en het nieuwe record. Verstappen corrigeerde ‘GP’ snel, door te zeggen dat ze samen het record hebben behaald.
Over de team radio werd vervolgens Green Green Grass of Home van Tom Jones gespeeld, waar Verstappen een aantal zinnen mee zong. Het liedje is speciaal voor de Nederlander, omdat het volgens De Telegraaf altijd door Jos Verstappen werd afgespeeld wanneer vader en zoon naar Italië reden voor kartwedstrijden.