Zeer geliefde controller keert terug naar de Nintendo Switch

News
dinsdag, 10 januari 2023 om 14:30
nyxi wizard switch controllerf1673352168
Met de Nintendo Switch heb je meerdere opties tot je beschikking als het aankomt op een controller. De console krijgt er nu alleen nog een optie bij, namelijk misschien wel de meest geliefde Nintendo controller aller tijden!
Waar bedrijven als Sony en Microsoft van generatie op generatie weinig verschillen met hun controllers, experimenteert Nintendo er juist gretig op los. Zo is het bedrijf gegaan van de paarse GameCube-controller, naar de Wiimote, de WiiU-pad en nu de Joy-Cons. Tijdens die wilde rit is er één third party-controller die nog steeds er geliefd is bij het Nintendo-publiek: de WaveBird.
Voor liefhebbers van de controller is er erg goed nieuws. Fabrikant NYXI heeft namelijk een nieuwe controller aangekondigd voor de Nintendo Switch, die erg veel lijkt op de WaveBird! Via Twitter laat het bedrijf weten dat de zogeheten NYXI Wizard het beste van beide werelden zal combineren.

Meer dan alleen een heruitgave

Hoewel de NYXI Wizard lijkt op de WaveBird, is het volgens de fabrikant veel meer dan dat. Zo is de controller ergonomischer gemaakt en hebben spelers verschillende opties tot hun beschikking om hem naar eigen smaak aan te passen.
Het is bijvoorbeeld mogelijk om de joysticks te vervangen door speciale opties voor race- of fighting games. Ook zijn de back buttons toe te wijzen aan andere functies. En volgens NYXI zal de nieuwe controller nooit last krijgen van stick drift, iets waar de standaard controllers van Nintendo lang hebben mee geworsteld.
De NYXI Wizard is te bestellen via de officiële website en heeft een prijskaartje van 69 dollar.