F1-wereldkampioen verwacht geen Red Bull-overwinning in Monaco

News
vrijdag, 26 mei 2023 om 13:30
max verstappen gp monaco 2023f1685098036
Red Bull Racing is tot nu toe dominant geweest, maar F1-wereldkampioen Mika Häkkinen verwacht aankomend weekend geen overwinning voor het team. De Fin denkt namelijk dat Monaco de auto van Red Bull niet goed ligt.
Na de eerste race van het seizoen zei George Russell dat hij denkt dat Red Bull Racing dit seizoen elke Grand Prix zal winnen. Tot nu toe heeft de Brit het bij het juiste eind, maar er hoeft maar weinig fout te gaan voor Red Bull om de reeks niet te kunnen voltooien. Zo kunnen Max Verstappen en Sergio Perez last krijgen van technische problemen of de karakteristieken van een baan kunnen de RB19 niet goed liggen.
Volgens Mika Häkkinen is dat laatste dit weekend het geval. De F1-wereldkampioen van 1998 en 1999 denkt niet dat Verstappen en Perez de favoriet zijn in Monaco. In plaats daarvan verwacht hij een verrassing uit de hoek van Ferrari. Dat zegt hij in zijn column op Unibet.

“Dit is geen baan die de snelheid op het rechte stuk en de aerodynamische efficiëntie van Red Bull ten goede komt. Ferrari domineerde de kwalificatie vorig jaar en ze zullen hopen op een herhaling daarvan. Ik denk dat Leclerc de maximale aanval kiest dit weekend.”

Weinig hoop bij Red Bull

De verwachting van Häkkinen wordt gedeeld door Verstappen en Helmut Marko. Beide mannen van Red Bull Racing gaan niet uit van een overwinning in Monaco en ook zij zien Ferrari als de favoriet. Het is voor het Italiaanse team te hopen dat ze geen blunder begaan zoals vorig jaar in de pitstraat.