‘iOS 17 maakt je iPhone een heel ander apparaat’

News
vrijdag, 26 mei 2023 om 12:30
Binnenkort is het tijd voor WWDC, waarbij Apple altijd de nieuwe versies van haar besturingssystemen onthult. Er gaan inmiddels ook de nodige geruchten over de nieuwe versie van de iOS. Er wordt nu beweerd dat iOS 17 je iPhone compleet kan transformeren.
Als je met je smartphone iets wil doen met enige betekenis moet je hem meestal ontgrendelen. Always-on displays en widgets op het vergrendelscherm maken dat je sommige informatie en features altijd tot je beschikking hebt, maar er zijn grenzen aan hoe ver dat gaat. Apple wil er nu een nieuwe stap in zetten, zo meldt Bloomberg.
In iOS 17 zou namelijk een feature worden geïntroduceerd die je iPhone kan veranderen in een smart home display. Wanneer je hem horizontaal neerzet en verder niet gebruikt kan hij afspraken, het weer en meer weergeven. Apple zou zo de iPhone nuttiger willen maken wanneer je hem niet actief gebruikt.
Als je de iPhone horizontaal in een MagSafe oplaadhouder zet, zou de smart home interface uit zichzelf verschijnen. Zo kan je iPhone dezelfde functies vervullen als een Echo Show van Amazon of een Google Nest Hub. Dat zou dan in principe een apparaat minder zijn dat je in huis moet halen voor een volledige smart home setup.

Wanneer is de release van iOS 17?

Of deze features inderdaad onderdeel zijn van iOS 17 merken we snel genoeg. Het besturingssysteem wordt getoond tijdens WWDC en dat begint al op 5 juni. Vervolgens lanceert een nieuwe versie van iOS doorgans rond dezelfde tijd als de nieuwe iPhone.