YouTube krijgt handige feature voor smartphones

News
woensdag, 12 april 2023 om 16:30
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
Voor veel mensen is YouTube dé plek om online video’s te kijken. Maar wie wat leuks tegenkomt en aan een ander wil laten zien, moet die persoon maar net in de buurt hebben, of een link sturen en hopen dat de ontvanger er daadwerkelijk op klikt. Via je smartphone kan het nu anders.
Apple biedt nu al een tijdje de SharePlay functie aan. Hiermee kun je via FaceTime met meerdere mensen tegelijk naar dezelfde video kijken. De video loopt dan voor iedereen gelijk, ook als iemand hem pauzeert of doorspoelt, omdat dat dan voor iedereen gebeurt.
De feature werkte al met heel wat apps, maar YouTube bleef nog achter. Daar komt nu verandering in met een nieuwe update. Voortaan kun je YouTube video’s afspelen in SharePlay, maar helaas alleen als je YouTube Premium hebt. Iets vergelijkbaars kan nu ook op Android via een nieuwe Live Sharing feature van Google Meet.

SharePlay niet de enige nieuwe YouTube Premium feature

Overigens heeft YouTube nog meer nieuws voor Premium gebruikers. Er wordt bijvoorbeeld ook een nieuwe variant van 1080p beeldkwaliteit aangeboden die een hogere bitrate en daardoor scherper beeld heeft. Dit is in eerste instantie alleen voor iPhones en iPads, maar komt op termijn ook naar de webversie. Normaal 1080p blijft gewoon gratis.
Andere nieuwe features zijn de mogelijkheid om video’s in een wachtrij te plaatsen in de mobiele app. Ook wordt het makkelijker om van apparaat te wisselen in het midden van een video en worden aangeraden video’s automatisch gedownload zodat je ze kunt zien als je offline bent. Deze features werken hetzelfde op iPhone en Android.