YouTube maakt officieel einde aan YouTube Rewind

News
vrijdag, 08 oktober 2021 om 14:30
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
YouTube eindigde het jaar altijd met een filmpje waarbij influencers samen komen en de trends van de afgelopen jaar laten zien, de zogeheten YouTube Rewind. Nu heeft YouTube ervoor gekozen om deze traditie te stoppen.
YouTube heeft tegen Tubefilter gezegd dat het bedrijf geen YouTube Rewind video's meer zal maken. Dit is vooral verrassend omdat dit het tiende jaar zou zijn dat de YouTube Rewind zou plaatsvinden. In 2020 was er geen YouTube Rewind, mede door de uitbraak van COVID-19.
YouTube kiest er nu voor om deze video’s te laten maken door YouTubers die zelf al hun eigen versie van de Rewind maken. De filmpjes worden niet gesponsord door YouTube, maar kun je wel vinden op de belangrijkste mediakanalen van de populaire videosite.

De ondergang van YouTube Rewind

De YouTube Rewind werd dus al lang elk jaar gehouden, maar niet altijd met evenveel succes. In 2018 werd de YouTube Rewind zelfs de meest gehate video ooit. De video heeft een recordaantal dislikes gehaald met maar liefst 19 miljoen duimpjes omlaag. De video in 2019 deed het ook niet veel beter. Veel mensen vonden dat hun favoriete moment van het jaar niet werd getoond in de video. Toch is de negatieve feedback volgens YouTube niet de reden dat ze stoppen met de Rewinds.
Aan het eind van het jaar maakt YouTube ook altijd een lijst met de belangrijkste influencers van dat jaar. Deze lijst zal wel nog jaarlijks gemaakt worden door het bedrijf.

Populair Nieuws