YouTube test downloadfunctie op pc’s

News
donderdag, 23 september 2021 om 14:30
youtube red wordt youtube premium 131824f1632385441
YouTube test een manier om haar premium-gebruikers video’s te laten downloaden uit de webbrowser. Het downloaden van video’s kan nu alleen met de YouTube-app. Met de nieuwe webversie kan dat dus ook op pc’s, dat meldt het bedrijf op haar website.
Bij de premium-gebruikers van YouTube is er nu een downloadknop verschenen onder de video die op dat moment wordt bekeken. Abonnees moeten daarvoor wel eerst aangegeven dat ze de functie willen gebruiken. Voorlopig gaat het nog om een tijdelijke test. Mensen met een premium-abonnement kunnen tot en met 19 oktober video’s downloaden op hun PC. De hoogste resolutie voor de gedownloade video’s is 1080p, maar lagere resoluties zijn ook een optie.
De functie werd opgemerkt door Android Police. YouTube weigert te zeggen of/en wanneer de test officieel heeft gecommuniceerd naar haar gebruikers, maar meestal kunnen Premium-leden door de beschikbare experimenten bladeren als een extraatje dat wordt geleverd met een YouTube Premium-abonnement.

YouTube test functie ook voor browsers

Het downloaden van de video's is al langer mogelijk met tal van onofficiële plug-ins. Sinds de introductie van betaalde YouTube-abonnementen is er ook officiële ondersteuning om YouTube-video’s offline kijken, maar dat kan alleen met de app. De test werkt op Windows, macOS en ChromeOS met de nieuwste versies van de browsers Chrome, Edge en Opera. De functie werkt ook op de Progressive Web App (PWA) van YouTube. Gedownloade YouTube-video's blijven beschikbaar zolang het apparaat van de gebruiker ten minste eenmaal per 30 dagen verbinding maakt met internet.

Populair Nieuws