YouTube introduceert nieuwe functie

News
dinsdag, 05 oktober 2021 om 9:00
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
YouTube heeft een nieuwe functie geïntroduceerd. Hiermee zijn video’s waar je op je telefoon aan begonnen bent makkelijker verder te kijken op een PC of laptop.
De functie is ontdekt door 9to5Google. Zij kwamen erachter dat YouTube bijhoud hoe ver iemand een video gekeken heeft op zijn telefoon. Wanneer hij of zij overschakelt naar PC wordt de video automatisch rechtsonder in beeld getoond in een minispeler. Je moet uiteraard wel ingelogd zijn op hetzelfde YouTube kanaal, anders werkt deze funtie niet.
Deze functie werkt niet andersom. Een video die half gekeken is op de PC komt niet in de app op de telefoon in een mini speler te staan. Of dit er nog aankomt is niet duidelijk. Sterker nog, over de hele functie is YouTube erg vaag geweest. Van een aankondiging van deze nieuwe feature was bijvoorbeeld geen sprake. Het lijkt er ook overigens op dat de functie nog niet bij iedereen werkt, zo constateerde Tweakers bij het testen de functie.

Wat hebben we aan de nieuwe functie?

Is deze functie erg nuttig? Misschien niet. YouTube hield sowieso al bij hoe ver je een video bekeken had, en je kon die dan weer makkelijk verder kijken. Het 'probleem' daarmee was dat je de video eerst op moest zoeken voordat je verder kon kijken, maar vaak is zo'n video gewoon de eerste video in je geschiedenis.
Het is wel fijn dat YouTube haar platform blijft updaten, veel YouTubers zijn de laatste tijd ontevreden over hoe YouTube werkt. Als je de For You pagina's van YouTube en TikTok naast elkaar legt merk je bijvoorbeeld een groot verschil. Als je bij YouTube een geschiedenisvideo aanklikt, terwijl je normaal gamingvideo’s kijkt, dan zit de For You pagina ineens vol met geschiedenisvideo’s. Bij TikTok is dit minder, want het algoritme van TikTok werkt in dat opzicht beter.