YouTube breidt handige feature enorm uit

News
donderdag, 23 februari 2023 om 18:00
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
Naast traditionele tv is ook YouTube wereldwijd een grote bron van entertainment. Maar in tegenstelling tot tv is het vaak lastig om YouTube content in een vreemde talen te volgen. Een handige feature die daarbij kan helpen wordt nu verder uitgebreid.
Gewone tv is meestal met ondertiteling beschikbaar of soms met een dub. Hoewel ondertiteling al tijden een mogelijkheid is op YouTube, is een dub een ander verhaal. Maar het platform heeft de mogelijkheid een tijdje terug voor een beperkt aantal creators beschikbaar gesteld.
Die creators kregen de mogelijkheid om audio in verschillende talen op te nemen en toe te voegen aan dezelfde video. Kijkers kunnen zo een gewenste taal selecteren, waarbij de audio die overeenkomt met de taal waarop YouTube zelf stond ingesteld de standaard is. Zo kan een YouTuber een video aanbieden in verschillende talen, zonder verschillend uploads te moeten maken.
Zo kan een video in principe een groter publiek bereiken dan wanneer hij alleen gevolgd kan worden door kijkers die een bepaalde taal beheersen. Dat leidt volgens YouTube tot een grotere watch time van de video, waarbij ongeveer 15 procent afkomstig is van kijkers die de video in een alternatieve taal kijken. De feature kan dus een succes genoemd worden en wordt uitgerold naar meer creators (via The Verge).

YouTube CEO stapt op

Onlangs werd bekend dat het leiderschap bij YouTube gaat veranderen. CEO Susan Wojcicki vertrekt namelijk om zich meer te kunnen richten op persoonlijke projecten. Neal Mohan, die door Wojcicki werd aangewezen als hoofd van een leiderschapsteam, wordt nu YouTube CEO.

Populair Nieuws